Ce sunt vârcolacii și cum au apărut

Autor: Charmy
Ce sunt vârcolacii și cum au apărut, Charmy

Vârcolacii sunt descriși ca fiind ființe malefice, demoni care ar mânca Soarele și Luna, provocând astfel fazele lunii și eclipsele.

Ca și strigoiul, vârcolacul ar fi jumătate om, jumătate lup și, după cum spune legenda, este reprezentarea răului si poate proveni din foarte multe surse, cum ar fi: copii nebotezați, născuții cu anomalii, oameni care și-au ucis un frate sau o soră sau chiar o acțiune contrară unei tradiții.

În mitologia românească, omul-vârcolac se transformă în timpul unei eclipse, iar sufletul său urcă în cer și mănâncă Soarele sau Luna. Dacă legătura sufletului cu trupul este întreruptă în timpul transformării, sufletul este pierdut pe vecie.

Etimologia cuvântului vârcolac pare a proveni din bulgară sau sârbă, din vylx + dlaka, care înseamnă “cu păr de lup”.

Ce sunt vârcolacii și cum au apărut, Charmy

Vârcolacii, prezenți în jocuri și filme

Vârcolacii sunt niște ființe de care oamenii sunt atrași, așa că interesul pentru ei a dus la apariția a numeroase filme și jocuri.

Cele mai citite articole

Spre exemplu, un joc foarte popular din 2020 la NetBet cazinouri online este Curse of the Werewolf. Lansat de compania Megaways, acest joc vine cu 46.656 de modalități de câștig, are o grafică foarte bună, bonusuri, runde gratuite, iar câștigul maxim este de 1.600.000 RON. Printre simboluri găsim un vârcolac, o foaie veche zgâriată de un lup, un lup care urlă la luna plină și alte personaje. Jocul poate fi accesat pe NetBet, primul operator licențiat de ONJN în țara noastră după schimbarea legislației, care impresionează prin oferta bogată nu doar când vine vorba despre jocurile de casino, ci și pe sport.netbet.ro.

În continuare vă prezentăm cele mai cunoascute filme cu vârcolaci:

An American Werewolf in London – Lansat în 1981, filmul care îi are în rolurile principale pe David Naughton, Joe Belcher și Griffin Dunne spune povestea a doi studenți americani care sunt atacați de un vârcolac pe străzile din Londra, însă localnicii nu admit că există.

Wolf – Jack Nicholson interpretează rolul editorului Will Randall, care este mușcat de un lup negru în timp ce se întoarce acasă. După, Randall începe să se transforme în vârcolac și trebuie să lupte din greu pentru a-și păstra slujba. Filmul a fost lansat în 1994 și a strâns 131 de milioane de dolari din încasări. Pe lângă Jack Nicholson, în film mai apar Michelle Pfeiffer, James Spader și Christopher Plummer.

Teen Wolf – Vârcolacii pot fi și haioși dacă ne uităm la această comedie lansată în 1985 și care îl are în rol principal pe Michael J. Fox, ce se transformă în vârcolac. Filmul a fost lansat pe 23 august 1985 de Atlantic Releasing Corporation. A primit recenzii mixte, dar a fost un succes comercial, încasând peste 80 de milioane de dolari la un buget de doar 1,2 milioane de dolari. Datorită succesului său, filmul a generat o adaptare a seriei animate în 1986 și o continuare în 1987. Teen Wolf a influențat, de asemenea, o serie de dramă supranaturală cu același nume, difuzată pe MTV din 2011 până în 2017.

The Wolfman – Pelicula lansată in 2010 are o distribuție remarcabilă (Benicio del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt și Hugo Weaving) și spune povestea unui actor american care este mușcat și blestemat de un vârcolac, după ce s-a întors în țara natală în căutarea fratelui său dispărut. Distribuit de Universal Pictures, filmul a strâns la box office 142.6 milioane de dolari.

The Howling – După o întâlnire bizară și aproape mortală cu un criminal în serie, o jurnalistă este trimisă într-o stațiune montană îndepărtată ai cărei locuitori nu sunt ceea ce par. Dee Wallace, Patrick Macnee și Dennis Dugan sunt starurile acestui horror care are nota 6.6 pe IMDb.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil