Ce trebuie să știi înainte de a călători în stațiunea egipteană Hurghada

Autor: Charmy
Ce trebuie să știi înainte de a călători în stațiunea egipteană Hurghada, Charmy

Hurghada este o destinație tropicală de-a lungul coastei Mării Roșii a Egiptului. Orașul stațiune aflat pe plajă este cunoscut pentru apele sale oceanice de un albastru perfect, care sunt cele mai potrivite pentru scufundări. 

Linia sa vibrantă de coastă prinde viață cu numeroase restaurante care servesc preparate din bucătăria locală autentică, cafenele pitorești și baruri.

Nu mulți au auzit de Hurghada, dar această stațiune cu siguranță ar trebui să fie în fruntea listei dvs. de călătorii dacă sunteți în căutarea unei destinații tropicale unice. Este un oraș subestimat, care se mândrește cu o viață marină subacvatică magnifică, care îl face o destinație de vis pentru cei care iubesc să facă scufundări.

În afară de apele sale turcoaz, Hurghada este, de asemenea, bogată din punct de vedere cultural și a tradițiilor care îi determină pe turiștii străini să exploreze acest oraș frumos. 

Ce trebuie să știi înainte de a călători în stațiunea egipteană Hurghada, Charmy

În acest articol veți găsi tot ce trebuie să știți înainte de a călători în Hurghada. Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă pregătiți o excursie plăcută în acest fermecător oraș.

Moneda

Moneda principală a orașului Hurghada este lira egipteană (LE). Cu toate acestea, majoritatea magazinelor acceptă bancnote în euro, dolari americani și lire sterline ca plăți pentru produse și servicii. Cu toate acestea, vei reuși să te descurci mai ușor dacă ai la tine moneda locală. Cele mai bune și mai sigure locuri pentru schimbul valutar sunt băncile sau aeroporturile din Egipt.

Cele mai citite articole

Există o sumă maximă de numerar pe care un călător o poate aduce și cu care poate ieși din Hurghada, de care trebuie neapărat să ții cont: 5.000 de lire egiptene (LE) este limita monedei locale, în timp ce 10.000 USD este maximum cu care puteți intra în oraș. Orice sumă care depășește limitele standard trebuie declarată la aeroport, la sosirea în Hurghada.

Limba

Limba maternă din Hurghada este arabă, cu toate acestea, acest lucru nu este un motiv de îngrijorare, deoarece majoritatea localnicilor sunt, de asemenea, capabili să înțeleagă și să vorbească puțin engleza. Poate că nu este o conversație fluentă, dar suficient de ușoară pentru a putea cere în jur indicații sau recomandări.

Deoarece orașul este o destinație turistică oficială, o mulțime de indicații sunt traduse în engleză. Oricum, străzile din Hurghada sunt ușor de parcurs, ceea ce face ca un turist să nu riște să se rătăcească.

Zboruri spre Hurghada

Companiile aeriene din majoritatea țărilor străine aterizează la Istanbul, deoarece există opțiuni limitate de zbor care vă vor duce direct la Hurghada. Important de știut este că aveți la dispoziție zboruri din România în Hurghada și invers, cum ar fi zbor Hurghada Timisoara.

Din Istanbul, există zboruri care vă vor duce direct în orașul stațiune de pe plajă. Zborul intern durează aproximativ 2 ore și 45 de minute.

De la Aeroportul Internațional Hurghada, puteți lua fie un autobuz, fie un taxi care merge în centrul orașului. Autobuzele sunt destul de convenabile, deoarece nu au stații specifice, ceea ce înseamnă că puteți coborî oriunde. Călătoria durează aproximativ 25 de minute și presupune mai multe opriri.

Dacă doriți o călătorie privată și mai confortabilă, taxiurile și mașinile de închiriat sunt, de asemenea, disponibile la terminalul aeroportului. De obicei, taxiurile oferă tarife fixe standard pentru a vă duce în diferite zone ale orașului.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil