Celebrități dependente de jocuri de noroc

Autor: Charmy
celebritati-dependente-jocuri-noroc

La fel ca și alte dependențe, și cea a jocurilor de noroc nu face excepție când vine vorba despre statutul social sau despre cine ești atunci când îi devii victimă. O adevărată problemă pentru foarte multe persoane din întreaga lume, dependența pentru jocurile de noroc poate face victime și în rândul vedetelor, astfel că acestea devin subiect de discuție pentru că ajung să piardă întregi averi sau să petreacă timp îndelungat la locații care impun pariuri. Că este vorba despre slot v casino, despre jocuri de cărți, despre orice altceva înseamnă pariuri, este la fel de greu să-ți regăsești echilibrul îndată ce l-ai pierdut, fie că ești cineva cunoscut sau un anonim.

În acest material o să încercăm să facem o listă a celor mai cunoscute celebrități care, de-a lungul carierei lor muzicale, sportive, actoricești și nu numai s-au confruntat cu probleme privind dependența jocurilor de noroc. Nu judecăm, nu analizăm, dar ce încercăm să facem este să dovedim că, așa cum spuneam și la început, efectiv nu se ține cont de cine ești atunci când treci prin astfel de probleme. Cu toate că nu contează cum s-a ajuns în acea situație este important să se găsească soluția de salvare, colacul care te readuce cu picioarele pe pământ. Și o poți face, chiar dacă ești un star sau un om obișnuit – muncitor, fermier, matematician, compozitor și oricine ești tu – ești cine vrei tu să fii, îndată ce ai din nou control asupra vieții tale.

George Clooney

Actorul devenit cunoscut după ce a îmbrăcat halatul de doctor în serialul multipremiat, E.R. – Spitalul de urgență, George Clooney a fost cunoscut la un moment dat ca o vedetă care a avut probleme cu dependența sa pentru jocurile de noroc. Ironic sau nu, la un moment dat a și cochetat de mai multe ori cu diverse roluri care l-au plimbat prin scene cu cazinouri, ceea ce face și mai interesant totul. Cu toate că la un moment a declarat că voia să își deschidă o casă de vacanță în Las Vegas, acum se limitează la jocuri în propria locuință, alături de prieteni.

Celebrități dependente de jocuri de noroc, Charmy

Leonardo DiCaprio

Poate că includerea lui în aceasta listă a vedetelor dependente de jocurile de noroc este ușor forțată și nedreaptă, dar și actorul Leonardo Dicaprio s-a confruntat la un moment dat cu o astfel de situație. Sigur, pot fi mai multe și să nu fi devenit publice, dar nu suntem aici să facem speculații. Ce vrem să relatăm este că au circulat diverse zvonuri despre acesta și plăcerea lui de a juca poker, cât mai ales de a face pariuri. Ca de obicei, adevărul este undeva la mijloc.

Tobey Maguire

Omul Păianjen nu a escaladat doar zgârie-nori prin New York, ci și ideea de îmbogățire din jocurile de noroc, până la a deveni dependent de a face pariuri cât mai multe, cât mai mari și cât mai costisitoare. Din nou vorbim despre poker, pe care a început să îl performeze la nivel profesional din 2004, ajungând de mai multe ori să și participe la diverse campionate, care i-au și adus premii în bani.

Celebrități dependente de jocuri de noroc, Charmy

Michael Jordan

Cele mai citite articole

Jucătorul de baschet a atins culmile dependenței, mai ales de când a ajuns să titreze multe articole cancan despre această problemă a lui. Se pare că obiceiul acestuia de a face pariuri riscante era să-l coste cariera de mai multe ori, însă nu se mai ferea atunci când venea vorba de a juca. Se pare că la un moment dat ar fi pierdut undeva la 5 miliarde de bones, la o singură partidă de craps. De altfel, ar fi pierdut mai multe milioane de dolari cu diverse pariuri pentru golf, o altă slăbiciune a acestuia.

Charles Barkley

Un atlet cunoscut pentru performanțele sale sportive, Charles Barkley a reușit să ajungă cunoscut și pentru dependența sa deloc sănătoasă în ceea ce privește jocurile de noroc. Complet devotat acestei pasiuni, se pare că de-a lungul timpului toată această dependență i-ar fi făcut o gaură în economii de câteva milioane de dolari, ceea ce nu este tocmai de neglijat; în 2006 declara că pierderile sale se rotunjesc undeva la câteva zeci de milioane de dolari, iar cea mai considerabilă ar fi pusă pe seama unei partide de Blackjack, pentru 2.5 milioane de dolari, într-o singură seară. O dependență recunoscută, care acum se manifestă mai moderat.

Charlie Sheen

Printre multele probleme cu care actorul Charlie Sheen s-a confruntat de-a lungul timpului – alcool, dependența de substanțe narcotice, violență și multe altele, jocurile de noroc nu îi sunt străine. Acesta nu s-a ascuns niciodată când a venit vorba despre plăcerile sale, pentru care ar fi alocat câteva sute de mii de euro săptămânal. Cu toate că asta a dus la distrugerea carierei sale, la terminarea relațiilor cu familia și chiar dezintegrarea sănătății, se pare că vedeta și-a găsit cu greu echilibrul – a preferat de multe ori jocurile de poker sau pariurile sportive, fără să îi pese de nimic altceva. Se pare, însă, că în prezent, duce un trai mai liniștit și că și-a potolit multe dintre pornirile care îi făceau rău.

Concluzie

De ce sunt vedetele dependente de jocurile de noroc? Pentru că este o problemă reală cu care se poate confrunta oricine. Că este vorba despre cei deja enumerați sau despre alte nume precum Matt Damon, Pamela Anderson, Dana White, Tiger Woods, Ray Romano, Allen Iverson, cu siguranță că nu este ceva ce vreunul dintre aceștia și-au dorit.

Să nu te poți opri din a face pariuri este cu siguranță ceva care îți afectează viața socială, fără ca măcar să îți dai seama și cu greu se poate recâștigă controlul, chiar dacă repercusiunile sunt multiple și importante.

Printre simptomele care se pot observa se număra schimbarea bruscă de comportament, momente de depresie și anxietate, pierderi financiare uriașe, răbufniri violente și multe altele. Ideea este că dacă se apelează la ajutor profesionist se poate găsi o soluție salvatoare – totul stă în cât de repede se intervine și în deschiderea celui care este victimă în a accepta ajutorul.

Cele mai citite articole