Copiii si televiziunea: ce trebuie sa stii

Autor: Charmy
Copiii si televiziunea: ce trebuie sa stii, Charmy

Astazi, se intelege ca TV inseamna mult mai mult decat doar programe de televiziune si internet. Acum exista DVD-uri, videoclipuri in flux, jocuri video si multe altele. Copiii nu sunt expusi doar ecranelor TV, ci si ecranelor computerelor, smartphone-urilor, tabletelor, playerelor DVD portabile … si lista continua. Este tot acest timp petrecut in fata unui ecran si a unui televizor daunator copiilor tai?

Iata cateva consideratii care va vor ajuta sa faceti cele mai bune alegeri pentru copiii dvs.

Televizorul este bun pentru copii?

Unele continuturi de televiziune pot fi distractive sau chiar educative. Cu toate acestea, nu este niciodata bine sa abuzezi de lucruri si acest lucru se aplica si televiziunii si internetului. Iata cateva avertismente de care trebuie sa tii cont atunci cand monitorizezi televizorul copiilor tai.

  • Este o activitate sedentara

Asezarea in fata unui ecran timp de ore intregi ii impiedica pe copii sa se joace activ si sa faca exercitii fizice, copiii trebuie sa creasca si sa ramana sanatosi.

Copiii si televiziunea: ce trebuie sa stii, Charmy
  • Poate dauna impartasirii sociale si imaginatiei nascute din jocul creativ

Este destul de evident ca invatarea prin jocul creativ, in special cu alti copii, este esentiala pentru dezvoltarea copilului. Vizionarea de programe de televiziune, in timp ce este distractiva, este o activitate pasiva si poate sa nu atraga toate abilitatile copilului tau.

  • Multe elemente ale programarii de televiziune nu sunt potrivite pentru copii.

In ciuda controalelor parintesti, a ofertei tot mai mari de programe TV pentru copii pe Internet si a canalelor TV pentru copii, nu poti controla si filtra totul.

Ce programe TV sunt potrivite pentru copii?

Cele mai citite articole

Urmareste impreuna cu copilul tau si, cu masura, programe adaptate varstei sale. Incearca sa nu folosesti televizorul sau computerul ore intregi. Acest lucru iti permite sa controlezi ceea ce urmareste copilul si iti ofera posibilitatea de a discuta cu el.

Daca el este mai mic, simte-te liber sa razi si sa participi la ceea ce se intampla pe ecran. Acest lucru te va ajuta sa te legi de copilul tau si sa faci timpul din familie mai special.

Cateva puncte de retinut:

Cand te uiti la televizor, tu si copiii trebuie sa va odihniti ochii 15 minute la fiecare 2 ore.

La fiecare cateva minute, priveste departe de ecran cateva secunde (acest lucru functioneaza bine daca tu si copiii va uitati la televizor impreuna si interactionati unul cu celalalt in timpul emisiunii).

Nici tu, nici copiii tai nu ar trebui sa priveasca televizorul in intuneric complet.

Televiziunea, ca orice altceva, are argumentele pro si contra. Poate oferi continut stimulativ si educativ. Iti poate permite sa te distrezi bine cu familia. Prea mult timp de televizor si de ecran ii impiedica pe copii de alte activitati sanatoase, ii expun la continut neadecvat sau isi incordeaza ochii.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil