Lanțurile auto antiderapante pentru zăpadă

Autor: Charmy
Lanțurile auto antiderapante pentru zăpadă, Charmy

Dacă iernile sunt severe, ai nevoie de lanturi pentru zapada. Lanțurile pentru zăpadă sunt o opțiune practică și relativ ieftină pentru a conduce în condiții de zăpadă și gheață, iar schimbarea acestora este o sarcină relativ ușoară.

Nu trebuie să ai un vehicul de teren pentru a supraviețui fără probleme provocărilor lunilor de iarnă. Trebuie doar să alegi lanțuri de zăpadă de calitate pentru mașina ta. Amplasarea corectă a lanțurilor de zăpadă și funcționarea lor sunt factori cheie care trebuie luați în considerare. 

Lanțurile de zăpadă sunt împărțite în mai multe tipuri principale. Lanțurile de zăpadă așezate necorespunzător pot duce la daune minime, cum ar fi uzura necorespunzătoare a anvelopelor și, de asemenea, unele mult mai grave, cum ar fi desfacerea lanțului în timpul conducerii și provocarea unui accident rutier. Lanțurile de zăpadă sunt împărțite în dure și moi.

Pentru ce mașini sunt concepute?

Lanțurile de zăpadă standard disponibile pe piață sunt proiectate pentru maximum patru raze de anvelope. Aceste produse se împart în trei categorii:

Lanțurile auto antiderapante pentru zăpadă, Charmy
  • pentru autoturisme
  • pentru camioane
  • pentru vehiculele de teren.

Pentru  camioane și vehicule off- road, lanțurile de zăpadă au verigi puțin mai mari, iar unele tipuri au vârfuri suplimentare. Lanțurile pentru zăpadă sunt așezate pe roțile mașinilor cu suspensie față și spate. La mașinile cu suspensie 4×4, lanțurile de iarnă sunt așezate pe toate roțile. Când cumperi un set de lanțuri pentru zăpadă, ar trebui să existe instrucțiuni detaliate de operare pentru acesta, inclusiv imagini vizuale cu aspectul lanțurilor așezate corect pe roată.

Cele mai citite articole

Cu toate acestea, după ce ai pus lanțuri de iarnă, ar trebui să faci o tură de testare de aproximativ 10-15 metri pentru a vedea dacă se potrivesc corect pe anvelope și dacă nu ai greșit la amplasarea lor. Este de dorit să faci acest lucru la lumina zilei.

Este recomandat să arunci o privire asupra interiorului anvelopelor pentru a verifica dacă lanțurile de zăpadă nu intră în contact cu nicio parte fixă ​​a mașinii. În caz contrar, lanțurile se pot încurca și pot provoca un accident.

Lanțuri pentru zăpadă – Tipuri

Lanțurile dure sunt cel mai vechi tip și cele mai frecvent utilizate. Celelalte tipuri disponibile sunt în formă de diamant, clasice cu formă dreptunghiulară și unul cu trei tipuri de împletituri, care aparțin lanțurilor solide de zăpadă.

Lanțurile moi de zăpadă sunt foarte asemănătoare cu cele dure. Sunt fabricate din cauciuc armat, poliuretan și plastic durabil. Acestea sunt echipate cu vârfuri suplimentare care asigură o tracțiune maximă atunci când conduci pe gheață.

Acest tip de lanțuri de zăpadă poate fi utilizat pentru conducerea prin oraş și la nivel mediu de acoperire a zăpezii și nu prezintă un risc pentru suspensia și structura anvelopelor. În magazinul online Mobauto.ro poți găsi lanțuri pentru zăpadă în funcție de preț, producător, greutate etc.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil