1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Cum administrăm inteligent bugetul familiei?

Autor: Charmy
Cum administrăm inteligent bugetul familiei?, Charmy

Cheltuielile vieții de zi cu zi, în condițiile creșterii recente a prețurilor la bunurile de bază și a tarifelor la utilități reprezintă provocări permanente pentru bugetul unei familii. 

În orice gospodărie se practică soluții de a economisi și de a face achiziții eficiente astfel încât cheltuielile să nu depășească veniturile. 

Cu toate acestea, există perioade care presupun cheltuieli suplimentare, cum ar fi petrecerea concediului și a vacanței de vară pentru copii.

O soluție pentru administrarea inteligentă a bugetului familiei poate fi și vânzarea bunurilor care nu mai sunt necesare în gospodărie sau pentru folosința personală a membrilor familiei. Cum ar fi ca o persoană să poată valorifica bijuteriile vechi, pe care nu le mai folosește și să le transforme în bani care să se adauge bugetului sau în bijuterii noi, atunci când se apropie o ocazie specială și vrea să dăruiască un cadoul? Se poate obține acest lucru foarte simplu de la o casa de amanet.

Vânzarea bijuteriilor vechi din aur, un plus în bugetul familiei

De multe ori oamenii păstrează bijuterii vechi, rupte, zgariate sau deformate din aur fără a ține cont că nu le mai folosește nimeni, doar în virtutea faptului că sunt confecționate din metal prețios, deci sunt valoroase. 

Cele mai citite articole

Utilitatea lor este inexistentă și familia le păstrează adesea și pentru că nu știe cum le poate valorifica, cum poate obține un beneficiu de pe urma existenței lor. Păstrarea nu este o problemă în condițiile în care acestea nu ocupă spațiu. Însă, ele dobândesc cu adevărat valoare în momentul în care persoana reușește să le vândă. 

Serviciul de cumpărare aur al unei agenții de amanet exact acest lucru îl face, scapă familia de niște obiecte pe care nimeni nu le folosește și le transformă în valori cuantificabile în bani. Un membru al familiei aduce bijuteriile la casa de amanet, unde vor beneficia de expertiză de specialitate, se va stabili un preț și clientul va pleca din agenție cu bani sau cu bijuterii noi.

Ce valoare au bijuteriile vechi din aur?

Valoarea bijuteriilor vechi din aur se stabilește în urma unei expertize, de către personalul specializat al agenției de amanet. Evaluarea se face în funcție de mai multe criterii și va fi realizată cu profesionalism și onestitate față de client. 

În primul rând se verifică puritatea aurului, câte karate au bijuteriile aduse. Aurul pur are 24 de karate, dar particularitățile sale îl fac nepotrivit confecționării unor obiecte durabile, astfel încât este nevoie ca alte metale să intre în aliaj pentru a fi prelucrat. 

Bijuteriile din aur de 18 karate sunt mai valoroase decât cele de 14 karate la același gramaj. Obiectele aduse vor fi cântărite cu un aparat care înregistrează fidel gramajul. Se vor exclude din greutatea totală pietrele și alte materiale care intră în componența obiectelor din metal prețios. Un alt criteriu de evaluare este starea bijuteriilor, dată de uzura lor, de rupturi, zgârieturi, pete etc. 

O agenție de amanet acceptă orice grad de uzură a obiectelor din aur, astfel încât evaluarea poate conferi valoare și unor obiecte vechi, deteriorate, depozitate de multă vreme în locuința persoanelor, iar vânzarea aurului poate aduce o sumă considerabilă în bugetul familiei. 

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner