Cum poți să economisești energie la birou?

Autor: Charmy
Cum poți să economisești energie la birou?, Charmy

Marile schimbări de pe piața de energie au avut efecte asupra tuturor, inclusiv asupra business-urilor care își desfășoară activitățile la birouri și alte spații care necesită conectarea la o rețea de electricitate și gaz. În acest caz, antreprenorii au început să caute soluții prin care să economisească consumul de energie.

Dacă deții o afacere și îți dorești să ai parte de eficiență energetică la birou, este necesar să iei în considerare câteva aspecte esențiale.

Soluții pentru asigurarea eficienței energetice la birou

Revizuirea contractelor de energie

Înainte de a face orice alt demers, primul pas este reprezentat de revizuirea contractelor actuale de furnizare a energiei electrice și a gazului. Dacă până acum nu ai acordat prea multă atenție acestui aspect, este cazul să o faci. Având în vedere că piața s-a liberalizat și a devenit foarte dinamică, este necesar să închei un contract care se pliază pe nevoile și așteptările tale.

Cele mai citite articole

Prețul energiei, este și el important, însă atunci când vrei să alegi un nou furnizor, ia în considerare și facilitățile pe care acesta ți le pune la dispoziție. Pe CEZInfo, vei găsi informații importante privind situația actuală a schimbărilor de pe piața de energie, dar și oferte care vin la pachet cu servicii care să contribuie la eficientizarea business-ului tău. Așadar, ia în calcul nevoile pe care afacerea ta le are pentru a se desfășura în condiții optime și revizuiește aceste contracte.

Schimbarea obiceiurilor angajaților

Un alt aspect cheie este reprezentat de obiceiurile pe care le au angajații. De foarte multe ori, se întâmplă ca aceștia să lase becuri și electrocasnice aprinse chiar dacă nu mai au nevoie de ele. Pentru a reuși să faci o schimbare în acest sens, este recomandat să îți formezi angajații în cultura economisirii, prin punerea în prim-plan a beneficiilor pe care le vor aduce noile obiceiuri companiei, dar chiar și lor.

De asemenea, asigură un iluminat eficient, dar economic, iar în ceea ce privește electrocasnicele, optează pentru unele eficiente din punct de vedere energetic. Implementând aceste lucruri, cu siguranță vei reuși să atingi nivelul de eficiență energetică dorit în cadrul afacerii tale.

Cele mai citite articole

Articole relevante