Cum să creezi un spațiu cu adevărat relaxant: trenduri în amenajarea de tip wellness

Autor: Charmy
picktwo.ro_Cum sa creezi un spatiu cu adevarat relaxant trenduri in amenajarea de tip wellness

Crearea unui spațiu relaxant poate fi o provocare, însă este esențial pentru relaxare, petrecerea timpului liber, cultivarea unui hobby sau orice activitate aduce plăcere și deconectare.

Acest spațiu ar trebui să fie diferit de cel de lucru, sau unde se desfășoară alte activități și să fie destinat exclusiv îngrijirii de sine și reîncărcării bateriilor.

Pentru amenajarea unui astfel de spațiu în care oricine se simte entuziasmat să petreacă un timp, aceste câteva idei pot fi de ajutor:

Locația

Este esențială alegerea unei locații cât mai departe de zonele zgomotoase, pentru ca spațiul să rămână liniștit și relaxant. Poate fi o camera tip balcon cu ferestre, un colț dintr-un spațiu sau o cameră cu multă lumină naturală. O firma design interior poate oferi toate indicațiile încât procesul de amenajare să decurgă ușor și fără stres.

Elemente naturale

Verdeața, lemnul sau fibrele naturale cum sunt inul sau bumbacul pot contribui la atmosfera de bunăstare, contribuind la conexiunea cu natura și sentimentul de calm. O sursă bună de inspirație pot fi ideile de amenajare centru wellness disponibile pe internet. Natura poate reduce nivelul de stres, contribuind la starea psihică și emoțională, așa că includerea elementelor naturale de decor poate aduce relaxare și pace interioară. Iar dacă spațiul exterior este o opțiune, atunci va face o diferență semnificativă în rezultatul final.

Stimularea simțurilor

Cele mai citite articole

Alegerea parfumurilor și aromelor care să contribuie la o stare de bine, împreună cu lumânări sau difuzoare de arome pot întregi peisajul. Includerea elementelor care stimulează vederea, atingerea, mirosul și auzul crează un spațiu holistic, care deși inspiră calm este tonic pentru minte și suflet.

Unicitate și minimalism

Fiecare are propria idee referitoare la relaxare și liniște și nu există o singură rețetă valabilă. Fie că este vorba de umbre sau pete de culoare- orice încântă simțurile poate fi adăugat.

Un spațiu detensionat nu are nevoie de foarte multe elemente decor care pot încărca privirea. Un loc aglomerat- aglomerează și mintea. Culorile deschise și relaxante, care se regăsesc în accesorii și elementele de decor, nu doar pereți, pot contribui la starea de bine.

Confort

Zona de relaxare poate include elemente textile confortabile, moi și pufoase sau care inspiră la detensionare și liniște. Poate fi un covor, o pătură sau perne. Atât pentru propria locuință cât și pentru o zonă de SPA, un interior primitor și cald va crea un ambient de acasă.

Un spațiu de relaxare este un loc plăcut pentru retragere după o zi plină sau câteva momente de liniște în prima parte a zilei. Fie că este vorba de o locație de wellness, fie o cameră de acasă, poate fi o ocazie de reîncărcare și care oferă puterea de a o lua de la capăt cu forțe proaspete.

Cele mai citite articole

Articole relevante