Curățenia reprezintă cea mai uzuală formă de decontaminare folosită în mediul sanitar, scopul fiind eliminarea microorganismelor și menținerea protecției sănătății pacienților și a cadrelor medicale. Toate unitățile medicale beneficiază de numeroase spații cu funcționalitate variată, fapt pentru care și cerințele de dezinfecție sunt diferite.
Este primordial ca spațiile și echipamentele din unitățile sanitare să îndeplinească toate normele de igienă prevăzute în Ordinele Ministerului Sănătății pentru a asigura o dezinfecție eficientă, lipsită de agenți patogeni.
În acest context, un real sprijin pentru garantarea unui microclimat optim al unităților medicale sunt dispozitivele de dezinfecție oferite de BIOCOMP, menite să distrugă 99% dintre bacterii, virusuri și alte microorganisme dăunătoare organismului uman. Cu o expertiză de peste 30 de ani, în crearea unor dispozitive sigure și eficiente, BIOCOMP este principalul furnizor de lampi UV, acestea având un rol primordial în activitățile ce urmăresc igiena, prevenția și monitorizarea bolilor.
Ce tehnologii inovatoare asigura dezinfecția completă în unitățile sanitare?
Una dintre soluțiile eficiente de dezinfectare a aerului și a suprafețelor din unitățile sanitare și nu numai este lumina ultravioletă UV-C. Dezinfecția acestor centre medicale utilizând lămpile bactericide se dovedește a fi o metodă ce asigură un nivel superior de protecție epidemiologică.
O preocupare constantă a cadrelor medicale o reprezintă nivelul tot mai ridicat al rezistenței microorganismelor nocive organismului uman.
Contaminarea cu un virus sau o bacterie rezistentă la biocidele convenționale poate avea consecințe grave asupra pacienților, în contextul în care aceștia pot suferi și de alte boli infecțioase. Dezvoltarea unor bacterii rezistente este stimulată în mare parte de folosirea incorectă a antibioticelor și de ineficiența biocidelor chimice clasice utilizate.
Din acest motiv, există necesitatea implementării unor măsuri pentru a garanta un microclimat sigur pentru pacienți și cadrul medical. Astfel, tehnologia luminii UV-C permite distrugerea ADN-ului agenților patogeni, obținându-se o dezinfecție completă și eficientă. Practic, cu ajutorul lămpilor UV-C se asigură un nivel înalt de siguranță a spațiilor sanitare, fără o folosire în exces a unor biocide chimice.
Un aspect important de menționat este faptul că această lumină ultravioletă nu influențează substanțele chimice din mediu, rezultatele fiind 100% ecologice.
Ce avantaje oferă dezinfecția cu lămpi bactericide?
Aceste biocide bazate pe tehnologia UV-C este o metodă ecologică, ce nu produce ozon sau alți compuși chimici, având un rol definitoriu în procesul de dezinfecție a aerului și a suprafețelor. În mod cert, lămpile bactericide prezintă numeroase avantaje incontestabile sistemului medical:
- Garantarea unui nivel superior de eficiență în distrugerea microorganismelor nocive sănătății umane;
- Furnizează un nivel ideal de siguranță atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical;
- Asigură versatilitate în combaterea oricărui agent patogen dăunător organismului uman.
În aceste condiții, lămpile cu lumina ultravioletă UV-C concepute de BIOCOMP este soluția de durată, ce asigură biosecuritatea în unitățile medicale.