1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Sfaturi pentru o tinuta de scoala inedita

Autor: Charmy
Sfaturi pentru o tinuta de scoala inedita, Charmy

Anumite scoli nu impun elevilor uniforme, fapt pentru care copiii incearca diferite combinatii de piese vestimentare, care nu sunt intotdeauna cele mai potrivite, nici din punct de vedere cromatic, nici din punct de vedere al croiului. In cele din urma, tinutele pentru scoala, concepute de elevi, nu sunt cele mai bune rezultate. Totusi, acest lucru poate lua sfarsit, daca adolescentii si copii ar tine cont de anumite aspecte, in momentul in care isi aleg piesele.

Hainele trebuie sa fie confortabile

Hainele pentru scoala trebuie sa fie extrem de confortabile, datorita faptului ca in mediul scolar se desfasoara diferite activitati, in cadrul carora este necesara miscarea. Astfel, este recomandat ca hainele ce urmeaza sa fie imbracate la scoala, sa fie confectionate din materiale naturale, care lasa pielea sa respire, pe intreaga durata a zilei. In astfel de cazuri sunt recomandate materiale precum in sau bumbac, ce pot lasa pielea complet uscata, datorita faptului ca pot absorbi rapid si eficient apa si transpiratia.

De altfel, pentru confortul personal, hainele ar trebui sa aiba dimensiunile potrivite. Marimile mult prea mici vor strange, iar persoana care le poarta se va simti sufocata, in timp ce marimile mult prea mari nu pot sta fixe pe silueta.

Accesoriile pot fi permise la scoala?

Anumite scoli nu accepta supraaccesorizarea, insa anumite accesorii de dimensiuni mici, colorate in nuante placute, pot trece neobservat de catre profesori. Pentru a se da un strop de stralucire tinutei, pot fi folosite inele, bratari sau lantisoare. De altfel, pot fi folosite chiar si accesorii pentru par precum clame si agrafe colorate foarte aprins.

Cele mai citite articole

Totusi, elevii ar trebui sa investeasca in ceasuri deoarece sunt niste accesorii chic, care se pot potrivi perfect la orice tinuta, indiferent de stilul abordat si, totodata, sunt extrem de utile, mai ales in timpul de lucru sau al testelor, cand este nevoie sa se stie ora exacta.

Incaltamintea joaca un rol important

Incaltamintea trebuie sa se potriveasca perfect cu dimensiunile piciorului, astfel incat sa nu creeze disconfort si, totodata, sa nu raneasca piciorul. O incaltaminte nepotrivita poate deveni rapid un dusman, din cauza faptului ca elevul nu va mai putea participa la activitatile preferate. De altfel, aceste tipuri de incaltari pot crea si o serie de probleme medicale.

De altfel, incaltamintea aleasa trebuie sa fie confectionata si din materiale rezistente, dar care sa lase pielea sa respire. In acest mod se va putea evita cu succes posibilitatea de a se dezvolta ciuperci pe laba piciorului sau sa apara zone iritate si rosii, care cauzeaza o senzatie extrem de neplacuta.

Cum poate fi ales un ghiozdan?

Ghiozdanul, in primul rand, trebuie ales conform dimensiunilor, astfel incat toate rechizitele sa aiba loc. Totusi, datorita modelelor care se regasesc pe piata, acest produs trebuie sa prezinte culorile care se regasesc in garderoba, astfel incat sa se poata potrivi cu orice tip de tinuta. De altfel, acesta poate prezenta si alte accesorii precum elemente brodate sau cusute, fermoare, nasturi, capse si buzunarase care au scopul de a decora produsul.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner