De ce sunt jucătorii de cazino atât de superstiţioşi?

Autor: Charmy
jucatori cazino superstitiosi

Jocurile de noroc nu sunt altceva decât „jocuri de noroc” şi trebuie tratate ca atare. Norocul este factorul esenţial care dictează câştiguri şi tot el este vinovat de pierderile înregistrate de către jucătorii ghinionişti.

Şi pentru că totul se învârte în jurul hazardului, jucătorii au diverse superstiţii la care apelează în joc. Scopul este obţinerea câştigului şi evitarea pierderii, aşa că orice gest care poate aduce câştigul este unul binevenit.

Care sunt aceste superstiţii şi mai ales în ce faze ale jocului superstiţiile sunt invocate de către jucători, vom pune în evidenţă în topicul următor.

1.De ce oamenii şi gamblerii cred în superstiţii

De ce sunt jucătorii de cazino atât de superstiţioşi?, Charmy

Sloturile Pragmatic Play demo sunt la mare căutare printre jucători mai ales pentru inovaţia pe care compania o aduce în sectorul îndrăgitelor păcănele. Şi dacă acestea sunt oferite şi în varianta de joc gratuită, cu atât mai bine, jucătorii le pot urmări caracteristicile de joc fără niciun cost financiar.

Când se face însă trecerea la jocul pe o miză reală, experienţa de joc devine una mult mai intensă. Intră în ecuaţie şi partea de câştiguri financiare, care îşi pune amprenta asupra comportamentului jucătorului.

Şi în acest stadiu îşi fac apariţia superstiţiile. Aceste manifestări sunt expresia unor evenimente care se întâmplă indiferent de voinţa noastră şi cărora încercăm să le atribuim o explicaţie cât mai plauzibilă cu putinţă.

Câştig la păcănele, este OK, horoscopul mi-a prezis că astăzi o să am câştiguri nesperate şi din fericire pentru mine, această predicţie s-a materializat. Dacă pierd, este clar, pisica neagră care mi-a tăiat calea de dimineaţă este vinovată de ghinionul pe care îl am ca jucător.

Superstiţiile fac parte din viaţa noastră cotidiană, aşa că de ce să nu le transpunem şi în jocurile de noroc? Mai ales în acest domeniu, unde hazardul dictează, superstiţiile îşi găsesc un pământ fertil pe care înfloresc pe zi ce trece.

Specia umană este cel puţin ciudată din acest punct de vedere, pentru că tinde întotdeauna să dea vina pe orice altceva în cazul unei nereuşite decât pe propriul intelect. Este mai uşor să spui că ţi-ai uitat tricoul norocos acasă şi că de aceea pierzi în cazino, în loc să recunoşti că ai jucat la întâmplare.

Nu ai ales un joc pe care să îl cunoşti şi te-ai lăsat călăuzit doar de instinct, în speranţa că norocul îţi va zâmbi. Dacă acesta o face, înseamnă că planetele s-au aliniat pentru tine, dacă nu, înseamnă că s-a petrecut un eveniment care a atras ghinionul de partea ta, deci ai uitat să îmbraci tricoul norocos.

Nu există oameni care să nu creadă în superstiţii, începând de la sportivii de performanţă şi până la jucătorul de cazino. Credem în superstiţii pentru că stă în firea noastră umană să facem acest lucru şi cu siguranţă că acestea ne vor însoţi întotdeauna, indiferent de activitatea în care suntem implicaţi.

2.Cele mai populare superstiţii despre cazinouri

De ce sunt jucătorii de cazino atât de superstiţioşi?, Charmy

Toate superstiţiile care se leagă de cazinouri sunt împărţite în 2 mari categorii, articole de vestimentaţie şi gesturi de natură să îndepărteze ghinionul şi să atragă norocul. Dacă marii antrenori de fotbal au astfel de deprinderi, de ce să nu le aibă şi un jucător de cazino?

Cele mai citite articole

Să ne raportăm întâi la articolele de îmbrăcăminte, care acoperă o arie mare de superstiţii. Una dintre acestea este să intri în cazino întotdeauna cu un obiect de îmbrăcăminte de culoare roşie. Culoarea în sine este percepută ca fiind una care protejează împotriva răului, deci pe cale de consecinţă aduce norocul unui jucător.

Nu contează că este vorba despre lenjeria intimă, un tricou, o cravată, sau chiar un pantalon de această culoare. Principalul este să ai ceva roşu pe tine pentru a avea reale şanse de câştig, indiferent de jocul pe care îl alegi.

În afară de culoarea roşie, jucătorii au anumite obiecte de vestimentaţie pe care le consideră norocoase şi care sunt în strânsă legătură cu evenimente fericite din viaţa lor. Aceste articole pot să fie reprezentate de pantofii de la nuntă, cămaşa purtată atunci sau chiar o pereche de ciorapi.

Oricât de banale ar părea pentru alţii, aceste obiecte de vestimentaţie sunt extrem de importante pentru cel care le poartă şi îi aduce acea stare de spirit benefică unui jucător. Va aborda jocul lejer şi va lua şi decizii bune, ştiind că are în spate un talisman norocos.

Şi iată că am iniţiat şi a doua categorie de superstiţii, purtarea de amulete aducătoare de noroc. Începând cu brelocuri gen coadă de iepure până la cele cu iz tibetan, tot ceea ce poate să fie pus pe mână sau deget se încadrează la perfecţie în această categorie.

Şi odată cu purtarea acestor amulete este timpul să amintim de gestica care le însoţeşte. Ai amuleta pe mâna dreaptă, în nici un caz nu vei îndrăzni să pariezi cu mâna stângă. În acest caz pariul va fi pierzător, aceasta este optica unui jucător care face acest gest.

Felul în care stai la masa de joc sau în faţa slotului este şi ea considerată tot o superstiţie. Jucătorii de poker îşi încrucişează de pildă picioarele atunci când depun un pariu, în speranţa că vor ridica la sfârşitul mâinii de joc potul de pe masă.

Un jucător de sloturi are un cu totul alt comportament atunci când invocă o superstiţie. Atinge uşor ecranul pe care aterizează simbolurile sau alege să facă semnul crucii atunci când aparatul îi donează jocurile speciale.

Cu siguranţă că dacă nu ai aceste superstiţii, le-ai văzut manifestându-se la ceilalţi jucători. Este OK să ai asemenea comportamente? Câtă vreme nu deranjezi pe nimeni şi îţi dau starea de confort care să te facă să te simţi bine în faţa unui joc, este perfect, continuă.

Dar dacă ai ieşiri nervoase sau loveşti cu furie masa de joc sau slotul în faţa căruia eşti, alege să te stăpâneşti. În cele din urmă vei supăra ceilalţi jucători şi cu siguranţă că vei fi dat afară din locaţia cazinoului unde te găseşti.

Concluzie

De ce sunt jucătorii de cazino atât de superstiţioşi? Explicaţia este una simplă, pentru că sunt în faţa unui joc de noroc imprevizibil şi îşi doresc să obţină de la acesta maximum de profit. Orice factor exterior care le da această siguranţă este unul binevenit, deci superstiţia este la ea acasă în acest caz.

Dacă ai credinţa că te ajută, poartă tricoul norocos sau pune pe mână amuleta norocoasă. Nu uita însă că acestea nu îţi garantează un câştig sigur, ci doar îţi asigură un confort psihic benefic atunci când alegi să pariezi. Joacă responsabil, fi prevăzător cu bugetul şi cu siguranţă că superstiţiile nu vor face decât să îţi aducă o experienţă benefică de joc!

Cele mai citite articole

Articole relevante