Metoda Curly Girl

Autor: Charmy
Metoda Curly Girl, Charmy

Secretul părului frumos este să-ți cunoști părul și de ce are nevoie cu adevărat. Buclele tale vor crește perfect atunci când au suficientă umiditate și suficiente proteine. Fiecare metodă Curly Girl are propria ei rutină de îngrijire, dar poți învăța multe despre asta. Pentru a găsi metoda de îngrijire potrivită pentru părul tău, ar trebui mai întâi să-ți cunoști corect buclele. Îți poți atribui părul la diferite categorii, în funcție de textura părului. Astfel, le poți arăta rapid altor fete crețe, cât de creț este părul tău. Există  tipuri de păr lins, ondulat, creț, încrețit. 

Este mult mai important să știi cât de poros este părul tău, fiind necesar să determini cât de deschisă sau închisă este cuticula părului tău. Acest lucru este foarte important pentru a găsi produsele de îngrijire potrivite părului tău. 

Metoda Curly Girl: Spălare 

Pentru început, ar trebui să-ți speli părul cu un șampon de clarificare, adică un șampon de curățare profundă. Conține agenți tensioactivi care îndepărtează complet depunerile care s-au acumulat în păr în timp (de exemplu, grăsime, reziduuri de produse de îngrijire, influențe ale mediului). Acest pas îți va face părul atât de pur, încât va fi mai adaptabil la noua metodă de îngrijire a părului. 

Cele mai citite articole

Ar trebui să repeți spălarea părului cu șamponul clarificator la fiecare câteva săptămâni, mai ales dacă buclele tale au fost expuse la influențe dăunătoare, cum ar fi apa cu clor.

Spălarea părului cu metoda curly girl

Co-Wash: Cu metoda Curly Girl, nu folosesti un șampon pentru a-ţi curăța părul. În schimb, de acum înainte trebuie doar să-ți speli buclele cu un balsam, și această metodă se numește co-spălare. La început îți va fi mai greu, pentru că nu mai ai spuma obișnuită de la șampon. În scurt timp, acest lucru va deveni rapid un obicei. Co-wash înseamnă spălare cu balsam.

No-poo înseamnă că nu folosești deloc șampon  

Low-Poo: Dacă nu te descurci deloc cu spălarea, poți folosi varianta low-poo a metodei curly girl. Low-Poo înseamnă că poți folosi un șampon ușor pentru a-ți spăla părul la fiecare câteva zile. Șamponul trebuie să fie blând și să nu conțină siliconi insolubili în apă, mai ales dacă ai părul subțire sau se îngrașă rapid.

Pentru a-ți începe călătoria cu metoda Curly Girl, este recomandabil să găsești mai întâi balsamul potrivit.  

Cele mai citite articole

Articole relevante