Viitor fara facultate? DA! Top 4 joburi nemuritoare

Autor: Charmy
Viitor fara facultate? DA! Top 4 joburi nemuritoare, Charmy

Piata locurilor de munca se afla in plina ascensiune. Multe dintre joburile de azi vor fi de domeniul trecutului in urmatorii 10 ani. Problema locurilor de munca devine mai presanta in randul persoanelor cu studii medii sau a celor care nu considera diploma de studii superioare drept o garantie pentru un viitor mai bun. 

Din fericire, evolutia pietei muncii ,,se gandeste’’ si la viitorul absolventilor cu studii medii. Asadar, chiar daca nu urmezi cursurile unei facultati, tot ai sanse la un viitor profesional promitator. Descopera care vor fi cele mai bine cotate locuri de munca in urmatorul deceniu.

,,Sunt absolvent fara diploma de facultate. Ce sanse de angajare am pentru un job bine platit?’’ 

Viitor fara facultate? DA! Top 4 joburi nemuritoare, Charmy

Multe. Atata timp cat exista pasiune in ceea ce faci si determinare pentru colaborari de lunga durata, piata muncii este foarte versatila in privinta ofertelor de munca. 

  • Model de videochat 

Au apus demult vremurile in care meseria de model videochat era considerata subiect tabu. Meseria de model online este una dintre cele mai populare joburi, gratie numeroaselor satisfactii profesionale si personale. Flexibilitatea programului de munca este un avantaj pe care modelele videochat il au fata de alte joburi moderne. Din punct de vedere financiar, munca in videochat ofera un venit potential foarte ridicat. 

Evident, rezultatele vin in timp, dar modelele beneficiaza de training constant pentru imbunatatirea aspectului si abilitatilor de interactiune sociala si de comunicare. Vei avea alaturi o echipa intreaga de specialisti care te vor invata tot ce defineste un model online de succes, de la make-up, vestimentatie, body language si pana la cursuri de engleza. Daca alegi sa colaborezi cu un studio de videochat din Bucuresti sau din alte orase din tara, cele mai serioase agentii iti vor oferi un cadru de munca perfect legal. Agentia Richgirls-studio.ro asigura persoanelorr angajate contract legal de munca, traininguri pe toata durata colaborarii, portofolii cu fotografii actualizate si un cadru de munca profesionalist. 

  • Front/ Back End Developer 

Domeniul IT ocupa topul segmentelor care vor domina piata muncii mult timp de acum incolo. Daca esti o fire creativa si analitica, atunci poti incerca variantele de Front End sau Back End Developer. Prima specializare se ocupa de interfetele site-urilor, pe cand meseria de Back End Developer iti solicita mai mult abilitatile matematice.

Le poti practica pe ambele pentru o specializare completa si un salariu peste asteptari. Aceste segmente de activitate nu necesita urmarea cursurilor de facultate. Ai putea in schimb sa te formezi in cadrul cursurilor de calificare profesionala, sa faci practica sau sa te angajezi ca debutant la o firma in cadrul careia vei beneficia de training. 

  • Specialist social-media 

Reclamele online au inlocuit cu succes promovarea traditionala prin cai clasice. Promovarea in online este mai convenabila financiar, permite mai multa creativitate, iar mesajul ajunge in timp record la nise variate de public.

Majoritatea business-urilor importante apeleaza la specialisti social media si marketing online pentru a-si propulsa activitatea. Angajateaza-te la companii unde sa faci practica. Bineinteles, poti face in paralel un curs de formare profesionala, astfel incat sa imbini teoria cu practica in vederea unor rezultate satisfacatoare. 

  • Designer de interior 

A fi designer interior adauga vietii tale doua avantaje uriase: creativitate din plin si venituri peste cele medii. In plus, ai garantia locului de munca. Pana la urma, toata lumea trece minim odata in viata prin amenajarea locuintei, nu-i asa?

De ce sa nu fii chiar tu designerul care da viata locuintelor? Pentru inceput trebuie sa absolvi un curs de design interior unde vei dobandi cunostinte teoretice despre culori, materiale, tipuri de iluminat, etc. Practica o poti face la firme de amenajari unde te vei specializa pe decorarea locuintelor, spatiilor de lucru, clinici si diverse alte segmente. 

In concluzie, studiile superioare nu sunt cheia principala care sa-ti asigure salariul zilei de maine. Cursurile de calificare, adaptabilitatea la nevoile pietei locurilor de munca, pasiunea pentru lucrul bine facut sunt de asemenea ingredientele unui viitor de succes.

Sursa foto: unsplash.com

Articole relevante

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!