Bull Terrier

Autor: Charmy
Rasa de caine Bull Terrier
Rasa de caine Bull Terrier
Rasa de caine Bull Terrier

Istoric si Origine Bull Terrier

Rasa Bull Terrier a aparut in Anglia, in jurul anilor 1835, dintr-o incrucisare a bulldog-ului cu terrierul englez. Ulterior, in jurul anilor 1900, incrucisarea cu un pointer spaniol i-a adus acestui caine inaltimea de care avea nevoie, plus agilitatea, tenacitatea si dominatia in lupte. Timp de secole, muscatul taurilor si luptele dintre caini au fost cele mai intalnite activitati reacreative ale Europenilor. Imediat ce luptele au fost interzise, stapanii de bull terrieri si-a indreptat atentia catre expozitiile canine, unde au castigat detasat la capitolul aspect fizic.

Descriere si Personalitate Bull Terrier

In ceea ce priveste aspectul, bull terrier-ul este un caine de talie medie, cu masa musculara bine conturata. Capul are forma alungita, precum a unui ou, usor cubat de la frunte spe trufa. Ochii sunt apropiati, urechile sunt mici si subtiri, iar coada este scurta. Blana are parul scurt, des si aspru si culori ce pot porni de la alb curat, cu pete pe cap sau orice culoare fara pete albe.

Bull terrier-ul este un caine dur cu el insusi, foarte curajos si indraznet. De asemenea, este vioi si galagios, incapatanat si cu o gandire independenta. Daca nu este social, acesta poate fi posesiv cu mancare si chiar cu jucariile, reactionand agresiv. In general, bull terrier-ii sunt prieteni cu copii, ii accepta cu placere si sunt credinciosi. Cu alti caini poate deveni agresiv, doar daca nu este dresat sau un alt caine vrea sa fie dominator.

Alte informatii despre Bull Terrier

Bull terrier-ul se poate adapta oricaror conditii de viata. Se recomanda dresajul la varste fragede, mai ales ca este un caine inteligent, care invata repede. Speranta de viata este intre 10 si 15 ani, in functie de alimentatia zilnica.

In general, Bull Terrier-ul este un caine rezistent si sanatos, cu putine griji de ordin medical. Totusi, urmatoarele boli si afectiuni au fost semnalate:

  • Entropionul este o afectiune a pleoapelor ce implica rasucirea spre interior a marginii libere a acestora. Genele de la nivelul marginii libere a pleoapelor irita suprafata globului ocular, putand duce la probleme mult mai grave.
  • Mastocitoamele sunt procese tumorale maligne, care pot afecta pielea sau organele interne ale cainelui.
  • Sindromul cozii rotitoare este o tulburare de comportament in care cainele isi roteste coada in mod continuu sau si-o alearga.
  • Arsurile solare se pot produce atunci cand pielea sensibila este expusa razelor solare pentru o perioada lunga de timp.