Shar Pei

Autor: Charmy
Rasa de caine Shar Pei
Rasa de caine Shar Pei
Rasa de caine Shar Pei

Istoric si Origine Shar Pei

Este o rasa originara din China, foarte antica. A fost creata in sudul Chinei, gandit sa fie un caine bun la toate, specializat pe lupte. Rasa a fost la un moment dat pe cale de disparitie, dar un iubitor al acestei rase din Hong Kong a salvat rasa si a ajuns asta un cunoscut nume de rasa pentru a fi dorit in orice familie.

Descriere si Personalitate Shar Pei

O rasa de talie mare, cu un corp foarte puternic, avand o caracteristica foarte usor de recunoscut, prin pielea de pe corp si cap, fiind cu foarte multe piluri si ridata. O alta caracteristica cunoscuta este limba albastra pe care o are. Rasa aceasta are un cap mare, un bot lat de “hipopotan” si un nas mare si negru.

Culorile rasei pot fi crem, rosu, cafeniu, maro sau negru. Niciodata nu va exista pe culoarea alba.

Are o personalitate de caine curajos, neinfricat si foarte inteligent. Este vigilet si devotat stapanului precum si familiei acestuia. Se intelege foarte bine cu copii si este precaut cu strainii, daca este socializat de mic cu alte animale, nu vor fi probleme la maturitate;

Daca nu este curatat corpul cu o perie moale, cutele se pot infecta. Cel mai bine se simte in aer liber unde poate alerga alaturi de stapan. Se poate adapta si intr-un apartament avand un nivel mediu de activitate. Ii trebuie activitate afara pentru a fi linistit in casa.

Pentru dresaj este nevoie de o persoana cu experienta, foarte hotarata fara a da semne de slabiciule sau ezitare.

Daca dresajul se imbina cu multa miscare zilnica atunci nu vor avea probleme in casa, sa roada, sa latre sau sa alerge prin casa. Dresajul trebuie sa fie ferm si consecvent pentru rezultate bune.

Alte Informatii referitoare la rasa Shar Pei

  • Blana este foarte aspra asemanata cu un smirghel;
  • Are nevoie de dresaj si socializare inca de mic;
  • Poate fi dominant cu alti caini;
  • Cutele pielii trebuiesc curatate pe tot corpul, pe cap cu o perie moale.
  • La maturitate poate avea o greutate de 18-27 kg si o intaltime de 46-58 cm;