În zilele însorite și călduroase sau serile relaxante de vară, un balcon neîngrijit, indiferent de dimensiunea sa, este o priveliște sumbră. Așadar, dacă în prezent folosiți balconul ca pe un loc de depozitare, ar fi bine să luați în considerare sfaturile noastre. Există zeci de idei grozave pentru transformarea unui spațiu exterior neglijat într-unul irezistibil pentru relaxare și distracție.
1. Mobilier cu dublu rol și dale care se îmbină
Un balcon tipic dintr-un apartament are podea din beton: o podea „rece”, lipsită de personalitate. Din fericire, există soluții extrem de simple pentru a rezolva această problemă. Dacă optați pentru închidere balcon, puteți monta parchet, iar dacă balconul dumneavoastră este deschis, alegeți dale care se îmbină. Acestea sunt extrem de ușor de montat și sunt des utilizate la piscine și terasele restaurantelor.
Un alt sfat important pentru organizarea unui balcon mic este folosirea mobilierului cu dublu rol. De exemplu, optați pentru bănci din lemn al căror șezut se ridică pe bază de balamale pentru a putea depozita diverse lucruri. Practic, veți avea o bancă pe care vă veți odihni și, totodată, o ladă de depozitare. Sau folosiți o masă pliabilă care atunci când nu este folosită va sta închisă, pliată pe perete.
2. O mică oază urbană
Încercați să vă transformați balconul într-o mică oază urbană. Puteți opta pentru un pervaz mai lat, de preferat de culoare albă, pe care să puteți amplasa ghivece cu flori viu colorate și tot felul de accesorii decorative.
Dacă vreți să un aer ceva mai rustic, puteți îmbrăca pereții balconului cu stuf. Pentru a păstra intimitatea, în cazul în care există un alt bloc vizavi, puteți alege rulouri (tot de culori deschise) pe care le puteți trage la ferestre când e cazul.
3. Un spațiu confortabil în aer liber
Un mic balcon poate deveni foarte ușor un loc unde să luați masa sau să citiți în aer liber. În acest sens, amenajarea balconului urmărește să creeze un spațiu care să se simtă ca o extensie a interiorului casei. Pentru așa ceva, veți avea nevoie de obiecte de mobilier care să reziste la intemperii. De exemplu, alegeți o canapea sau fotolii și o măsuță din ratan sau polipropilenă rezistentă care imită ratanul natural. Un scaun pliabil din tec sau un balansoar din bambus pot fi alte soluții ingenioase.
4. Canapea din paleți
O canapea din paleți de lemn, cu perne exterioare capitonate, va transforma spațiul balconului într-o zonă confortabilă în care să vă petreceți timpul liber. Paleții cântăresc 15-20 kg și pot rezista la o greutate de 700-800 kg, ceea ce îi face un material ideal pentru fabricarea de mobilier dimensional.
De asemenea, canapelele confecționate din paleți sunt cea mai ușoară modalitate de a oferi casei tale o notă de originalitate. Pot fi realizate la dimensiuni dorite și decorate după gustul proprietarilor.