Și puii din fermele industriale pot să fie gustoși, ca la mama acasă

Autor: Charmy

Și puii din fermele industriale pot să fie gustoși, ca la mama acasă, Charmy

La Provincia, este un brand care a câștigat încrederea consumatorilor prin carnea de pui crescut ca la țară oferită.

Acest fapt se datorează controlului strict exercitat de specialiștii companiei Avicarvil pe toate fazele de producție, vigorii păsărilor din fermele deținute de firmă, care sunt hrănite cu cereale de cea mai bună calitate obținute pe terenurile agricole proprii, cultivate exact în acest scop.

O carne de pui de calitate nu e contaminată cu antibiotice și hormoni de creștere

Respectând cu strictețe reglementările Uniunii Europene privitoare la interzicerea utilizării antibioticelor și a altor chimicale ca promotori de creștere, produsele La Provincia se epuizează rapid din rafturile supermarketurilor și din rețeaua proprie de magazine (peste 60 la număr) răspândite în mai multe localități ale țării.

Este și firesc să fie așa, cu atât mai mult cu cât, în cei 12 ani de când UE a venit cu această interdicție, rezistența la antibiotice a bacteriilor a început să scadă atât la păsări, cât și la oamenii ce au consumat carne de pui.

Acest lucru este extrem de benefic, deoarece medicamentele de acest gen redevin eficiente în cazul îmbolnăvirilor, nemaifiind necesare studii costisitoare și de lungă durată pentru adăugarea în panoplia produselor farmaceutice de noi și noi produse mult mai tari și cu un noian de contraindicații la pachet.

Nu e puțin lucru, mai ales în cazul în care o persoană are o pneumonie sau o infecție renală gravă, ca să poată să apeleze la antibiotice clasice pentru a-și rezolva aceste probleme de sănătate.

La fel și în cazul păsărilor, orice tip de medicament, mai ales dacă e vorba de antibiotice, trebuie administrat cu prudență, doar la indicația medicului veterinar, întotdeauna când este absolută nevoie, nu preventiv, pentru a determina puii în cauză să crească precum Făt-Frumos, într-o zi cât alții în șapte.

Rezistența la antibiotice a bacteriilor, o realitate îngrijorătoare

Trebuie precizat faptul că nu păsările și oamenii devin rezistente la antibiotice (deci nu vor scăpa de efectele negative ale acestor medicamente!), ci bacteriile foarte patogene devin imune la acest tip de substanțe farmaceutice în mod treptat, pe măsură ce iau contact cu acestea.

Cercetătorii au observat că pur și simplu ele și-au dezvoltat abilitatea de a elimina substanțele antibiotice din celule sau, și mai interesant, unele specii de bacterii pur și simplu au gene care le „camufleză” scăpând astfel de agresivitatea chimicalelor ce tind să le distrugă. Întotdeauna viața, sub orice formă de manifestare ar fi, este mult mai complexă și mai surprinzătoare decât pot ca să își imagineze oamenii de știință din laboratoare.

„Superbugs”, concluzionează cercetătorii în urma studiilor minuțioase efectuate în ultima perioadă, sunt bacterii care au rezistență cam la toate tipurile de antibiotice cunoscute și care au fost folosite inclusiv în creșterea intensivă a păsărilor în ferme industriale pe scară largă, preventiv, fără un motiv real, în afara aceluia că patronii și-au dorit un profit cât mai mare cu un efort și pierderi de producție cât mai mici.

Răspândirea acestor bacterii extrem de periculoase se poate limita în fermele avicole doar printr-un control extrem de strict și niște procese de producție care să se apropie cât mai mult de modul în care se făcea creșterea găinilor pe vremuri în gospodăriile țărănești.

Un pui de casă era sănătos, iar preparatele gătite din carnea lui după sacrificare erau de alimente-remediu. Nu degeaba în țara noastră unui bolnav grav i se administra prioritar supă de pui.

Produsele comercializate sub denumirea de LaProvincia chiar se apropie de calitatea acelor pui de casă crescuți ca la țară, ca la mama acasă.