Mustarul de casa se prepara foarte usor. Iata cum:
Ingrediente:
- ½ cana cu otet de mere;
- ¼ cana cu seminte de mustar galbene;
- ¼ cana cu seminte de mustar maro;
- ¼ cana cu bere (oricare bere este foarte buna);
- 1 lingura de zahar brun, sau miere;
- ½ lingurita sare.
Ceea ce dureaza mai mult este inmuierea boabelor de mustar in otetul de mere amestecat cu berea. Amestecul nu trebuie sa fie tinut intr-un recipient de metal, deoarece mustarul va capata gust metalic, si boabele se vor tine la inmuiat minim 8 ore. E mai convenabil daca sunt lasate peste noapte la inmuiat.
Boabele de mustar nu trebuie sa fie pastrate la rece, este buna si temperatura camerei. Dupa ce s-a terminat procesul de inmuiere, vei observa ca boabele de mustar sunt umflate. Poti sa gusti, daca esti curioasa, nu se intampla nimic rau :). Adaugi zaharul sau mierea si sarea si apoi se amesteca folosind mixerul.
Mustarul este gata numai in momentul in care tu consideri ca ai ajuns la textura care te multumeste. Oricine il poate face, singura problema este la achizitionarea boabelor, dar va asigur ca produsul final va merita cautarea.