3 Tendințe crypto pentru anul 2022: NTF, Defi si Metaverse

Autor: Charmy
3 Tendințe crypto pentru anul 2022: NTF, Defi si Metaverse, Charmy

După cum bine ai observat în jurul tău, tehnologia evoluează, totul este într-o continuă schimbare și fiecare element se dezvoltă din bine în mai bine. De exemplu, rețeaua de socializare Facebook în luna octombrie, anul 2021 și-a schimbat numele în Meta, motiv pentru care discuțiile despre spațiul virtual Metaverse au luat amploare, iar de multe ori se exagerează din lipsă de informații reale. În continuare, îți vom prezența 3 tendințe crypto care pot avea un potențial semnificativ în anii ce urmează:

Metaverse

Metaversul este o combinație de mai multe valențe ale tehnologiei, inclusiv realitate virtuală, realitate augmentată și video în care utilizatorii „trăiesc” într-un univers digital. Susținătorii metavers-ului își imaginează că utilizatorii pot să lucreze, să se joace și să rămână conectați cu prietenii în Metaverse, pornind de la concerte și conferințe până la călătorii virtuale în jurul lumii. Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook (actual Meta), estimează că ar putea dura de la 5 până la 10 ani până când caracteristicile cheie ale metaversului vor deveni mainstream. Vitezele de bandă largă ultra-rapide, căștile de realitate virtuală și lumile existente în acest moment online permanent sunt deja în funcțiune, chiar dacă este posibil să nu fie accesibile tuturor. Tot Zuckerberg este de părere că metaverse este următorul capitol pentru internet.

NFT

Fenomenul NFT – se pare că acest fenomen s-a transformat rapid dintr-un element necunoscut care nu inspiră prea multă încredere pentru majoritatea oamenilor, insa acestea pot genera un profit semnificativ. NFT-urile sunt bunuri digitale care nu există fizic însă colecţionarii plătesc sume colosale pentru a le avea.

Cele mai citite articole

Abrevierea NFT vine de la non-fungible token, iar tokenul este ca o dovadă de posesie asupra NFT-ului şi dă posesorului acces la valoarea digitală.

Utilitatea NFT-urilor este că pot fi folosite că drept de vânzare online a obiectelor exclusiviste și posibilitatea de a fi folosite pentru verificarea valorii în dobândirea proprietății. Exemple de NFT-uri sunt obiectele de artă, muzică, biletele la diverse evenimente, hainele în ediție limitată, chiar și mesajele de Twitter. Pentru a înțelege mai bine o să oferim două exemple, unul extern și unul local. Co-fondatorul Twitter, Jack Dorsey, un pare iubitor de tehnologie și criptomonede, a scos la licitație un tweet în Martie anul acesta (2021) pentru milioane de dolari. Acesta a transformat câștigurile în Bitcoin și le-a donat. Un exemplu local este cântăreața Delia. Aceasta a lansat în aceeași luna piesă „Rachetă” sub formă de NFT. Piesa se găsește pe versiunea OpenSea în două versiuni. Una este o ediție limitată de 100 de unități și cealaltă o ediție Ultra Luxury pentru care s-a licitat aproximativ 1.700 dolari. Pachetul Deliei include: versiunea acustică a piesei, o sesiune de Meet and Greet cu jurata de la iUmor. Aceasta predând personal NFT-ul, o casetă audio, un walkman personalizat, 3 desene în creion care îi aparțin, o colecție de autocolante personalizate și o colecție de fotografii inspirate din tema melodiei. Afla mai multe despre NFT-uri pe blogul Bitcoin Romania.

Defi

Defi este o strategie inovatoare a sistemului financiar ce ar permite accesul la diferite servicii financiare fără a mai implicat băncile în aceste procese. Diverse protocoale de împrumut sau schimburi au valorificat prin acest sistem sume uriaşe.

Acestea au fost cele 3 tendințe din domeniul crypto – ne dorim ca acest articol să fie o inițiere în lumea crypto și sperăm că ți-am trezit interesul pentru tehnologiile care pot schimba viitorul. Dacă ești interesat de tranzacționarea criptomonedelor, poți cumpără sau vinde Bitcoin prin intermediul platformelor online sau a ATM-urilor crypto.

Cele mai citite articole