Cum sa ingrijesti pielea uscata a fetei

Autor: Charmy
Cum sa ingrijesti pielea uscata a fetei, Charmy

Lipsa umiditatii naturale, senzatie de caldura, mancarime si descuamare in anumite zone ale fetei. Acestea sunt cateva dintre manifestarile pielii uscate de pe fata. Acest tip de piele se confrunta cu o lipsa de apa si grasime deoarece glandele sebacee ale pielii produc o cantitate mai mica de sebum si, in consecinta, o lasa mai neprotejata. Pentru a mentine pielea uscata hidratata si arata bine, este necesar sa se puna in practica o serie de ingrijiri specifice. Va vom spune despre ele in acest articol de pe Foxi. Cititi mai departe pentru a descoperi cum sa aveti grija de pielea uscata a fetei.

Ce este pielea uscata?

Pielea uscata sau xeroza (care este termenul stiintific pentru uscarea unei parti a corpului, in special a pielii) este una in care exista un dezechilibru de apa si lipide in stratul exterior al pielii: epiderma. Cauza principala a acestui fapt este o defectiune a glandelor sebacee si/sau sudoripare care, din derma, nu produc suficiente lichide pentru a lubrifia pielea si a o mentine protejata de pierderea apei.

Din acest motiv, pielea uscata nu indeplineste functiile generale pe care le indeplineste pielea normala si sanatoasa: protectie, deoarece isi pierde statutul de bariera naturala de protectie, si hidratare, deoarece umezeala nu este impiedicata sa scape.

Este important de clarificat faptul ca pielea uscata nu trebuie confundata cu pielea deshidratata. Dupa cum v-am explicat intr-un alt articol, pielea uscata este un tip de piele legat de un deficit in productia de lipide (care au misiunea de a-l mentine sanatos si protejat impotriva agresiunilor externe), in timp ce deshidratarea este o stare temporara a pielii. ca Apare din cauza unei pierderi de apa (cauzata de agenti externi, cum ar fi alergii sau schimbari de temperatura, sau interne, cum ar fi menopauza).

Cum sa ingrijesti pielea uscata a fetei 

Desi se pare ca pielea uscata are nevoie de mai putina ingrijire decat alte tipuri de ten, precum pielea grasa sau mixta, trebuie sa stim ca are nevoie si de hidratare profunda pentru a-si mentine luminozitatea si elasticitatea. In plus, factori externi precum soarele, poluarea, vantul etc. Ele te afecteaza in mod special, fac pielea mai aspra si chiar provocand aparitia unor zone solzoase si formarea prematura a ridurilor. Pentru a evita acest lucru, este necesar sa urmezi o rutina de ingrijire foarte simpla , care sa te ajute sa arati un ten impecabil si stralucitor.

Cele mai citite articole

Curatarea pielii. Pentru a avea grija de pielea uscata de pe fata, curatati-va pielea cu produse blande care contin proprietati hidratante. Laptele demachiante anti-uscat sau uleiurile demachiante sunt ideale pentru prevenirea senzatiei de etansare pe fata. In orice caz, evita sapunurile care ofera o curatare mai agresiva si usuca pielea.

Apoi, clateste pielea fetei cu apa calduta si aplica un toner astringent usor, fara alcool, care, ca si laptele demachiant, nu usuca pielea.

Hidrateaza pielea. Pielea uscata, producand mai putina grasime naturala, are nevoie de hidratare suplimentara pentru a ramane sanatoasa si tanara. Alege o crema hidratanta care sa pastreze umiditatea naturala a pielii, asigura-te ca este specifica tenului uscat si ca contine protectie solara. In plus, poti incerca sa aplici putin ulei de macese pe fata ta, ideal pentru hidratarea pielii fara a o ingrasa. Este un produs care functioneaza excelent pentru ingrijirea pielii uscate si terne.

Mastile naturale hranitoare pe baza de oua si miere, iaurt, avocado si ulei de masline sunt ideale pentru hranirea si hidratarea pielii uscate a fetei. Aplicati mastile pe pielea curata o data pe saptamana si lasati-o sa actioneze aproximativ 20 de minute.

Alti factori de care ar trebui sa tii cont pentru a avea grija de pielea uscata a fetei este sa nu folosesti produse cosmetice cu alcool si sa alegi fonduri de ten fluide, in locul celor compacte care usuca pielea. Evita, pe cat posibil, expunerea excesiva la soare si protejeaza-ti pielea cu un factor de protectie destul de ridicat. Consulta articolul Trucuri de machiaj pentru ten uscat si descopera care sunt cele mai potrivite produse pentru tine.

A fi bine hidratat pe interior este, de asemenea, esential in ingrijirea pielii uscate. Bea suficienta apa pentru a-ti face pielea mai sanatoasa si sa arate uimitor.

Cele mai citite articole