8 idei ieftine de decor pentru camera ta

Autor: Charmy

8 idei ieftine de decor pentru camera ta, Charmy

Camerei tale ii lipseste ceva si nu stii ce sau poate doar ai un perete liber si iti doresti sa gasesti o metoda interesanta pentru a-l decora? Noi ne-am gandit sa iti oferim cateva variante si te lasam pe tine sa decizi care ti se potriveste cel mai bine.

1. Vederi Inramate – Ofera un plus de personalitate vederilor pe care le-ai primit de-a lungul timpului de la prieteni si inrameaza-le. Poti folosi rame pentru fotografii, care se gasesc destul de usor la orice magazin, alege unele deosebite din anticariat, sau fa-le chiar tu daca ai un simt artistic dezvoltat. Cu siguranta vederile tale vor fi puse in valoare asa cum merita, si prietenii tai vor fi incantati sa vada ca te bucuri de ele.

2. Perdele – Cu siguranta ai deja perdele dar poate cele pe care le ai nu arata chiar asa cum ti-ai dori si poate nu te-ai gandit pana acum ca ar fi o idee buna sa le schimbi cu unele mai interesante. Gaseste un material care iti place, alege o culoare vesela sau recicleaza bucati mai vechi de material si combina-le intr-un mod creativ. Roag-o pe bunica sa te ajute cu o masina de cusut daca vrei sa faci economie si de ce nu, profita de aceasta ocazie si roag-o sa te invete cum sa lucrezi si tu la masina de cusut. Poti si sa vopsesti materialul pe care il ai deja cu vopsea pentru textile, vei vedea ca perdelele tale vor arata ca noi si vor fi cu mult mai frumoase.

3. Patul – Patul este piesa centrala de mobilier in orice dormitor, renunta la vechile asternuturi, daca acestea nu mai arata bine, si procedeaza la fel ca in cazul perdelelor. Poti gasi o gramada de seturi pentru pat la preturi accesibile la magazinul Ikea sau poti sa dai o raita prin second-handuri in cautare de materiale interesante. Nu este nici o problema daca asternuturile gasite la second sunt mai mari decat ai nevoie, se rezolva foarte usor la croitor sau la bunica acasa. Daca nici una dintre aceste variante nu ti se pare accesibila, poti incerca sa vopsesti un set mai vechi si decolorat. Nu uita, culorile vesele schimba in totalitate aspectul unei camere.

Cele mai citite articole

4. Mobila Second-hand – Urmareste forumurile de vanzari online si viziteaza magazinele pentru mobila second-hand pentru ca acestea sunt o sursa nelimitata de obiecte interesante. Vei ramane surprinsa ce lucruri minunate poti gasi in aceste locuri. Poti cumpara foarte ieftin un obiect de pe care s-a luat vopseaua si il poti revopsi in culorile tale preferate. Daca ai inspiratie poti face acest lucru si cu mobila pe care o ai deja, sau cu obiecte mai vechi de decor care au devenit demodate.

5. Lumina – Este foarte important sa ai destula lumina in camera si te poti folosi de ea pentru a schimba complet atmosfera. Incearca sa folosesti mai multe surse de lumina mai putin puternica pentru o atmosfera intima. O lampa de birou nu iti ofera destula lumina pentru o seara cu prietenii, si lustra cea mare va ofera mai multa lumina decat va doriti, asa ca adauga cateva veioze si gaseste varianta care iti place mai mult.

6. Miros – Mirosul unei camere este foarte important pentru a crea o atmosfera placuta. Poti folosi betisoare parfumate, uleiuri esentiale, flori naturale sau odorizante de camera. Ai grija, insa, ca mirosul pe care il alegi sa nu fie prea puternic sau prea dulce deorece acesta poate deranja persoanele mai sensibile sau poate crea dureri de cap.

7. Plante – Plantele sunt extraordinare ca decor in orice incapere, ca sa nu mai vorbim de efectele lor benefice asupra sanatatii noastre. Poti alege sa plantezi chiar plante aromatice pe care le poti folosi ulterior si in bucatarie, sau poti alege variantele care produc multe flori. Orice tip de planta ai alege, atmosfera camerei tale va fi mult mai placuta, cu mentiunea sa ai grija de ele si sa nu uiti sa le pui apa.

8. Mai putin poate insemna mai mult – Nu uita ca o camera prea plina poate crea stres si o senzatie neplacuta de claustrofobie. Renunta la toate lucrurile pe care nu le folosesti, inclusiv mobile care ocupa prea mult spatiu si de care nu ai neaparata nevoie. Cumpara cutii frumoase pentru depozitarea lucrurilor de pe dulap, sau renunta sa le mai tii pe toate in camera, stii cu siguranta ca o mare parte dintre ele nu iti mai sunt necesare, dar daca vrei totusi sa le pastrezi muta-le in debara sau in pod.

Cele mai citite articole