Copiii sunt mai atenți și inventivi când au la dispoziție mai multe jucarii de plus, potrivit unui studiu realizat de catre canadieni.
In cadrul studiului, cercetatorii au organizat cate doua sesiuni de joaca de 30 de minute cu fiecare copil, oferindu-le 4, apoi 16 jucării. Cu puține jucării la dispoziție, copiii nu s-au jucat si nu s-au concentrat mai bine. Cu mai multe jucarii de plus in dotare au fost mai inventivi. Au folosit jucăriile in mai multe moduri si s-au plictisit mai greu.
Copiii isi dezvolta imaginatia cand au mai multe jucarii. Astfel, copiii sunt provocati sa isi foloseasca imaginatia, sa inventeze moduri de a se juca. Rezultatele studiului au confirmat concluziile unui studiu mai vechi efectuat la Universitatea Toledo. Cercetatorii au observat cum este influentata joaca de diversi factori din mediul inconjurător, inclusiv de numarul de jucarii.
Pentru toate gusturile
Exista insa unii cercetatori care incurajeaza parintii care au la dispozitie multe jucarii sa le alterneze, lasand la dispozitia copilului doar cateva pentru fiecare sesiune de joaca. Oricum ar fi, RiciPici.ro este pregatit pentru orice situatie, punand la dipozitia parintilor si implicit a copiilor, jucarii de plus care dezvolta mai mult decat imaginatia. Cand vine vorba de joaca, modelele de jucarii din plus sunt cele mai indrăgite de cei mici, iar RiciPici.ro are o oferta foarte larga si pentru toate gusturile.
Ca un fapt inedit si ca sa vedeti totusi ce importanta au jucariile de plus in viata oamenilor, in Japonia exista o agentie de voiaj speciala pentru asemenea jucarii! Respectiv, jucariile de plus sunt preluate de la stapanii lor si transportate catre destinatiile dorite de acestia. Sejurul este tratat cu toată seriozitatea. Figurinele au parte de o atenţie specială, beneficiază de masaje, băi de relaxare şi chiar le sunt gătite feluri de mâncare sofisticate, deşi este evident că nu au cum să le consume.
Aduc bucurie in viata noastra
„Cei mai mulţi clienţi îşi trimit animalele din pluş în vacanţă pentru că li se pare amuzant. Unii dintre ei nu pot pleca în vacanţe pentru că sunt spitalizaţi, au dizabilităţi sau sunt prea ocupaţi”, a declarat Sonoe Azuma, agent de turism. Potrivit principiului „Si animalele din plus sunt oameni”, proprietarii animalelor din pluş simt ca traiesc experiena de calatorie prin intermediul jucariilor.
„Ai putea să prelucrezi fotografiile în Photoshop şi să le pui într-o destinaţie turistică populară. Dar, cred că este foarte diferit când îi trimiţi fizic acolo, li se fac poze reale şi pluşurile se aleg cu amintiri frumoase”, a spus un proprietar de animale de pluș. Este o interpretare care are şi o explicaţie. Potrivit credinţei tradiţionale japoneze, chiar şi obiectele au suflet. Proprietarii animalelor de pluş plecate în vacante sunt tinuti în permanenta la curent cu itinerarul si programul acestora. Spre exemplu, costul pachetelor turistice pentru ursuleţii de pluş porneste de la 20 de dolari si nu depaseste 50 de dolari.
Prin urmare, jucariile de plus nu sunt de ignorat, tocmai pentru ca aduc bucurie in viata noastra.