De ce sa iti cumperi haine de iarna din lana merinos?

Autor: Charmy

De ce sa iti cumperi haine de iarna din lana merinos?, Charmy

Ne place sau nu, iarna ne pune o multime de probleme in materie vestimentara. Evident, nimanui nu-i place sa se infofoleasca pentru a reduce disconfortul termic, insa temperaturile negative ce se vor face resimtite cat de curand ne obligam sa scoatem garderoba de sezon.

Prea putin cunoscute, hainele din lana merinos sunt create cu mare atentie la detalii si, evident, urmand noile trenduri in materie de conservare a planetei. Desi pretul este mai mare decat in cazul lanii clasice, avantajul impresionant al acestor haine este conferit de rezistenta in timp.

Online vei gasi o gama variata de articole vestimentare de dama, pentru copii si bebelusi, din care sa alegi modelul potrivit stilului vestimentar si al bugetului. Unul dintre aceste magazine online este Naia.ro, ce te intampina cu articole de calitate superioara, create cu mare atentie la detalii, din 100% lana merinos, o tesatura care poate fi purtata in orice anotimp si, foarte important, are proprietati antibacteriene naturale.

Daca ai facut o achizitie de articole vestimentare din astfel de material, atunci trebuie sa acorzi o atentie deosebita spalarii, pentru a te bucura de durabilitate si calitate prelungite.

Intretinerea hainelor de lana merinos – ce trebuie sa stii?

Fata de materialele sintetice, cele create din lana merinos necesita o curatare manuala, la 30 de grade Celsius, pentru a nu se deteriora. Inainte de a le pune in masina de rufe este extrem de important sa verifici specificatiile de pe eticheta.

Apoi, inainte de a introduce hainele din lana merinos in masina de spalat ar fi bine sa le intorci pe dos, pentru a le prelungi aspectul de nou. Seteaza masina la cel mult 30 de grade Celsius, la programe destinate spalarii hainelor din lana sau pentru rufe delicate (deoarece acestea imita spalarea manuala).

Apoi fixeaza centrifuga la un numar minim de rotatii, iar piesele “fragile” ar fi bine sa le pui in saculeti sau in fete de perna, pentru a nu se deteriora. Nu uita sa separi hainele in functie de culoare. Astfel, vei preveni evenimentele in care-si pot ”imprumuta” una alteia culori. La finalul ciclului de spalare, clatirea ar fi bine sa se realizeze cu otet in detrimentul balsamului de rufe, care ii va pastra textura catifelata.

Dupa finalizarea ciclului de spalare este indicat sa scoti hainele din masina, apoi sa le intinzi pe o suprafata orizontala, ferite de razele solare, care ar putea sa le decoloreze. In ceea ce priveste depozitarea pe termen lung, si aici sunt importante respectarea mai multor pasi. In primul rand, trebuie sa te asiguri ca sertarul in care va sta nu prezinta urme de umezeala (aceasta duce la aparitia moliilor).

Puene-le intr-un loc cat mai aerisit si scoate-le la frig, din cand in cand. Iar ca sa te bucuri de eficienta termica, nu pune prea multe lenjerii de corp. Iar acum esti pregatit sa faci fata sezonului de iarna!