Carnea de pui cu gust autentic, un aliment cu valențe terapeutice

Autor: Charmy

Carnea de pui cu gust autentic, un aliment cu valențe terapeutice, Charmy

Hipocrate a spus cândva faptul că a hrana este un adevărat medicament pentru om, dovadă că atunci când cineva suferă de o boală gravă sau chiar de o afecțiune pasageră, dieta este mai importantă decât oricând.

Puiul de calitate, un produs alimentar extrem de ofertant pentru un bucătar

Piept de pui, pulpe, aripioare de pui, măruntaie (inimă, ficat, pipotă etc.), iată ce se poate mânca de către o persoană suferindă sub diferite forme (supe, friptură din carne de pui la cuptor sau pe grătar, carne de pui fiartă înglobată sub formă de fâșiuțe în salate de legume felurite).

Supa de pui, deliciu pentru gurmanzi, aliment-medicament pentru bolnavi

În sezonul rece, când bântuie răcelile și gripele, supa de pui simplă este recomandată ca remediu din vechime pentru o restabilire mai rapidă a stării de sănătate, deoarece reprezintă o sursă bogată de vitamine, minerale, proteine de calitate, adică exact acele substanțe nutritive de care organismul are nevoie pentru a se pune pe picioare grabnic.

În plus, supa de pui este și o sursă excelentă de lichide și electroliți, cu un rol esențial în hidratare.

Mai mult decât atât, studiile au arătat faptul că supa de pui este mai eficientă pentru curățarea indirectă a mucusului nazal comparativ cu orice alt lichid studiat, deoarece are calitatea de fi un decongestionant natural de primă clasă, cu atât mai mult cu cât supa se mănâncă fierbinte. În plus, are și proprietatea că poate bloca cauzele care provoacă tusea și înfundarea nazală.

Supa de pui se poate prepara folosind inclusiv aripioare de pui deoarece conțin vitamine și minerale, ba chiar și a ghearelor de pui bine curățate. Dintr-un anumit punct de vedere, tacâmurile de pui de pe vremea comunistă, nu ar fi trebuit ca să fie blamate atât de mult, pentru că gust supei de tăieței de casă tot dădeau.

Mai puțin utilizate în bucătăria românească în ultimii ani, aripioarele de pui cu gust tradițional, autentic, pot fi utilizate nu doar în ciorbă și în supe, ci pot reprezenta chiar și felul principal pentru un prânz sănătos sau chiar pot fi mâncate la cină, deoarece au un aport calorică scăzut, deși vin cu proteine valoroase pentru organism.

În ceea ce privește conținutul de grăsimi saturate per cantitate de referință de 100 g, la aripile de pui provenind de la păsări crescute industrial și la cele ce sunt hrănite și îngrijite similar puilor de curte, diferența nu este considerată importantă și se poate considera că ambele tipuri de pui au cantități relativ similare de grăsimi saturate.

Modul de creștere este acela care face diferența. Lipsa chimicalelor din carnea cu gust tradițional, precum și a antibioticelor, este aceea care determină consumatorii să aleagă carnea de pui de fermă ca la țară.

Pentru că are un gust mult mai bun, apropiat de acela al puilor crescuți în gospodăriile individuale, de la bunica, iar prețurile sunt relativ accesibile, acest tip de carne de pui, precum cea vândută sub brandul LaProvincia, este din ce în ce mai prezent în farfuriile românilor.

Mai ales pentru persoanele bolnave, dar și pentru copii și bătrâni sau pentru aceia cu imunitatea scăzută, aflați în convalescență, contează foarte mult ca să mănânce o carne curată, nu să își bombardeze organismele, vulnerabile deja, cu un cocteil de chimicale și antibiotice care să le destabilizeze și mai tare.

Așadar, alegeți să mâncați o carne de pui ca de țară și o să aveți o stare de sănătate din ce în ce mai bună și o vitalitate pe măsură.