Smoky eye de sarbatoare
Smoky eye este un machiaj devenit de acum clasic, insa marea greseala pe care o fac majoritatea femeilor este ca se rezuma doar la cateva tonuri de gri, antracit sau negru atunci cand il realizeaza.
Machiajul smoky eye avantajeaza mai ales persoanele cu ochii mici, dat fiind ca mareste optic ochii. Aceeasi nuanta care se aplica pe pleoapa superioara, trebuie aplica si sub ochi, iar acest lucru face ca privirea sa capete o deschidere mai mare. Ca regula de baza, smoky eye pleaca intotdeauna de la tonuri inchise, iar apoi se poate continua in functie de preferinte cu degradeuri, folosindu-se orice culoare se doreste (rosu, albastru, maro, verde etc).
Poate parea complicat la prima vedere, insa cu putin exercitiu si urmand pasii simpli pe care vi-i prezint mai jos, puteti obtine in mai putin de 15 minute un machiaj smoky eye special pentru petrecere.
Pasul 1. Curatarea tenului si hidratarea
In primul rand tenul trebuie curatat in profunzime, iar apoi aplicata o baza de machiaj fie hidratanta, fie mata. Daca vrei ca machiajul sa reziste mai mult, foloseste o baza fixatoare, in special pe zona T.
Pasul 2. Estomparea imperfectiunilor tenului
In continuare, se estompeaza imperfectiunile tenului cu un fard corector (verde pentru a anula zonele rosii ale pielii), aplicandu-l cu pensula in cantitati mici pentru o mai buna repartizare.
Pasul 3. Aplicarea fondului de ten
La machiajul smokey eye, in general tenul nu se incarca foarte mult cu produse cosmetice. Fondul de ten trebuie aplicat intr-un strat foarte fin cu pensula inclusiv pe pleoape (pentru a obtine acel aspect natural), iar blush-ul (fardul de obraz) nu este cazul sa se observe.
Pasul 4. Pudrarea fetei
Urmeaza pudrarea zonei ochilor (sub ochi, mai putin pleoapele, unde se va aplica o baza cremoasa) cu ajutorul unui burete de machiaj, iar dupa ce aceasta operatiune este facuta cu maxima atentie, se continua cu aplicarea pudrei pe tot restul fetei.
Pasul 5. Fardul de pleoape
Revenind la zona ochilor, fardul cremos negru (se poate folosi si unul waterproof pentru o mai buna rezistenta) se aplica pe pleoape cu ajutorul unei pensule, cu miscari mici si precise. Acelasi fard se aplica si sub ochi.
Pasul 6. Obtinerea degradeului
Machiajul continua cu obtinerea unui degrade de nuante pana sub spranceana, prin miscari circulare. Ulterior, fardul pudra sidefat se aplica cu maxima atentie pe pleoape, iar pentru ca particule din acesta sa nu cada pe pometi, sub ochi se pot lipi niste benzi protectoare (“shadow shields” se numesc in engleza).
Acestea din urma se pot dezlipi cu usurinta, imediat ce fardul a fost aplicat, protejand asa cum am mentionat zona de sub ochi de unele particule de fard care ar putea cadea.
Pasul 7. Aplicarea fardului mat
Pentru a se cunoaste mai bine cum pleaca degradeul de la negru, se aplica un fard mat la baza genelor sus si jos.
Pasul 8. Fardul sidefat
Machiajului trebuie sa ii fie conferita putina luminozitate, asa ca in continuare se aplica un fard sidefat in punctul cel mai inalt al arcadei si in coltul intern al ochiului.
Pasul 9. Conturul ochilor
Apoi se traseaza o linie fina cu ajutorul unui creion negru pe conjunctiva. De preferat, folositi un creion khol sau khajal, cu varful moale, pentru a nu zgaria ochiul.
Pasul 10. Mascara
Se continua cu aplicarea a doua sau trei straturi de mascara de culoare neagra. Privirea trebuie sa fie dramatica, asa ca nu va zganciti cu aplicarea produsului.
Pasul 11. Sprancenele
Sprancenele trebuie sa fie lasate cat mai naturale. Eventual doar pieptanate si aplicat un gel pentru umplerea spatiilor libere din spranceana.
Pasul 12. Aplicarea gloss-ului
In final, aplicati gloss-ul pe buze cu degetele, pentru a obtine un contur nedefinit. Pentru mai multa stralucire se poate amesteca glossul cu acelasi fard iluminator care a fost aplicat pe arcada si pometi.