Alexandru Jula s-a stins din viata, miercuri, la varsta de 83 de ani.
Interpretul fusese internat luni la spital, in Galati, dupa un accident vascular cerebral, scrie Antena3.
Artistul a inregistrat numeroase albume, a participat la diverse concursuri muzicale in tara si in strainatate si a castigat premii pentru interpretare.
Cariera artistica a interpretului de muzica usoara a inceput in 1954 cand Alexandru Jula s-a alaturat trupei de la Teatrul Muzical Nae Leonard din Galati, , sectia estrada, unde a debutat in spectacolul “Sugestii si reclamatii” cu piesele “E toamna iar” (St. Kardos) si “Povestea cu Ileana Cosanzeana” (Nicolae Kirculescu). Intre 1965-1971 a colaborat si la premierele Teatrului “Constantin Tanase” din Bucuresti (“Carnaval la Tanase”, “Aventurile unei umbrele”, “Al optulea magnific”, etc), numarandu-se printre invitatii permanenti ai spectacolelor Capitalei.
Din 1972, timp de 8 ani, a fost cooptat si in colectivul Teatrului “Fantasio” din Constanta. Alaturi de Ionel Miron si de Ilona Motica a montat spectacolul “Fantasio Studio 1” jucat in stagiunile 1970/1971 si 1971/1972 ale teatrului constantean. Tot alaturi de Ionel Miron a realizat spectacolul galatean “Doi pe un balansoar… muzical” care a inregistrat peste 350 de reprezentatii.
Primul single (realizat in 1966 impreuna cu Ionel Miron) a fost urmat de alte 4 aparitii personale, dintre care discul editat in 1968 a inregistrat vanzari considerabile, continand piesele “Sotia prietenului meu”, “Floare alba din Pireu” si coveruri. De-a lungul timpului a participat la festivaluri nationale si internationale unde a castigat mai multe premii.
In anul 2002 artistul a fost desemnat Cetatean de Onoare al municipiului Galati.
Piesa cea mai cunoscuta a lui Alexandru Jula este „Sotia prietenului meu”, pe care dictatorul Nicolae Ceausescu i-a cerut in mai multe randuri sa i-o cante in cadrul unor petreceri private.