Probabil multi v-ati intrebat cum spargi nuca de cocos, fiind la prima experienta de acest fel cu acest fruct exotic, cu coaja tare, lemnoasa si pentru care este evident ca vei avea nevoie de mai mult decat un cutit, asa cum procedezi in situatiile obisnuite, cu roade ale pamantului cu care sunteti mult mai familiarizati.
Si pentru ca acum gasesti nuca de cocos in toate supermarket-urile, cunoscandu-i proprietatile deosebite, cu siguranta v-ati aprovizionat cu acest fruct special si stiti cum se procedeaza pentru a savura miezul si sucul din interior.
Pentru cei care inca nu stiu cum sa procedeze si isi doresc sa cunoasca varianta cea mai eficienta pentru a sparge coaja dura a nucii de cocos, iata metoda cea mai eficienta.
Ce ustensile sunt necesare pentru spargerea nucii de cocos?
Vom avea nevoie de un ciocan, o surubelnita, un cutit si, evident, un vas in care sa scurgem apa de cocos. Mai intai, vom identifica cele trei adancituri prezente pe fiecare nuca de cocos si vom fixa surubelnita intr-unul dintre acestea, astfel incat sa formam o gaura prin care vom elibera apa de cocos din interior in vasul pregatit din timp. Cu ajutorul ciocanului vom sparge nuca de cocos si astfel vom putea sa ajungem la miezul fructului. Pentru a indeparta miezul alb si aromat de pe coaja tare a nucii, vom folosi cutitul.
Cum alegem din magazin o nuca de cocos proaspata?
Foarte simplu. Alegem o nuca de cocos, verificam sa nu fie crapata, deteriorata, situatii in care continutul este posibil sa fie deja stricat sau evaporat si apoi o agitam in mana, pentru a vedea daca se simte lichid suficient in interior.
Nuca de cocos, beneficii nenumarate
Acest fruct exotic este extrem de popular si apreciat, gratie numeroaselor sale intrebuintari. Astfel, tot ce provine de la nuca de cocos isi gaseste intrebuintare, inclusiv coaja acestui fruct atat de benefic pentru sanatate. Nuca de cocos este o sursa importanta de minerale, fibre, contine vitamine din categoria B-urilor, fier, fosfor, potasiu, zinc, potasiu, magneziu etc.
Produsele care sunt realizate din nuca de cocos le gasim intr-o serie intreaga de variante, dincolo de consumul lor ca atare, in forma lor naturala, cruda.
Avem la dispozitie fulgi de cocos, unt de cocos, ulei de cocos, zahar de cocos etc. Sunt extraordinare intr-o alimentatie sanatoasa, sunt excelente pentru o buna digestie, gratie continutului lor mare de acizi grasi saturati, starea de satietate se instaleaza mai repede, deci ideale in anumite cure de slabire, aroma acestora ne-o dorim in tot felul de retete de deserturi si diverse mancaruri, bauturi racoritaore, dar si alcoolice.
De asemenea, nuca de cocos este un ingredient nelipsit din compozitia multor tratamente de infrumusetare, de relaxare, cu proprietati si efecte deosebite pentru cei care le utilizeaza. Dar nici coaja de nuca de cocos nu trebuie aruncata, ci i se pot da diverse intrebuintari. Cu un plus de creativitate si imaginatie, coaja de la nuca de cocos poate fi baza pentru tot felul de decoratiuni sau unul dintre elementele care se vor evidentia cu siguranta intr-o lucrare artistica inedita.