Cum te îmbraci elegant la evenimentele speciale

Autor: Charmy

Cum te îmbraci elegant la evenimentele speciale, Charmy

Când primeşti o invitaţie la un eveniment special, în primele momente, te încearcă un sentiment de entuziasm, dar, ulterior, când realizezi că trebuie să respecți un anumit cod vestimentar, te apucă panica. Însă, dacă înțelegi câteva noțiuni elementare, selectarea ținutei ideale poate fi mai ușoară decât crezi.

Ce însemnă ținută elegantă?

Dacă participi la o conferință, un eveniment corporate sau la o gala de decernare a unor premii în mediul de afaceri, ținuta business-elegant este cea recomandată, fiind una dintre cele mai flexibile opțiuni din codul vestimentar.

Pentru bărbați alegerea poate fi un costum (sacou și pantaloni) de culoare închisă, cămașă, cravată și pantofi cu șiret, tot în nuanțe închise.

Doamnele pot opta pentru un deux-piece elegant, format din taior și pantaloni sau taior și fustă, sau o rochie formală cu un sacou, accesorizate cu bijuterii discrete, pantofi cu toc și dresuri.

Ține cont de tipul evenimentului

Când auzi cuvântul “eveniment”, cel mai probabil te gândești la aparițiile elegante, formale. Totuși, întotdeauna, trebuie să ții cont de tipul acestuia și locul desfășurării.

Dacă ne referim la un eveniment în aer liber, nu uita să verifici prognoza meteo, fiindcă îți poate influența major vestimentația. Rochia lungă și jacheta, pot fi o alegere inspirată pentru un eveniment desfășurat în aer liber, în sezonul rece, în timp ce o rochie midi, cu sau fără bretele, va fi perfectă pentru un eveniment desfășurat în aer liber, pe timpul verii.

Ține cont de momentul zilei

La evenimentele desfășurate în timpul zilei sunt acceptate ținute mai lejere, în nuanțe deschise sau strălucitoare. Fusta neon asortată cu un top sau o rochia vaporoasă al cărei farmec poate fi sporit prin purtarea unor bijuterii adecvate, sunt doar două exemple în acest sens.

Pentru evenimente de seară, nu vei greși dacă vei alege haine glamour, ceva mai închise la culoare, accesorizate cu mărgele, paiete sau alte bijuterii. În ceea ce îi privește pe domnii care participă la evenimente organizate după orele 18, ținuta trebuie să fie tot în tonuri închise de culoare.

Luati in consideratie invitatii

În general, evenimentele nu sunt doar prilej de interacțiune cu parteneri de afaceri, prieteni sau rude, ci și un prilej bun să ai o apariție memorabilă, să-ți creezi capital de imagine. Așadar, alege-ți hainele în funcție de invitații care vor participa la eveniment și de ceea ce te face să te simți confortabil și îți dau o strălucire aparte. Toate opțiunile au plusurile și minusurile lor, însă, o rochie midi, neagră sau în nuanțe închise, va fi mereu elegantă și te va scoate din încurcătură. Accesorizeaz-o cu bijuterii statement și pantofi în culori îndrăznețe și vei atrage toate privirile!

Cum să ai o ținută impecabilă tot timpul?

Hainele trebuie să te reprezinte și să te pună în valoare. Păstrează-ți feminitatea, potentează-ți farmecul personal și alege chibzuit. Iată câteva aspecte, pe care nu trebuie să le pierzi din vedere, atunci când vrei să ai o ținută impecabilă:

Pune accent pe curățenie, igienă personală, ordine și pe aspectul îngrijit, fiindcă acestea sunt primele ingrediente ale unei ținute elegante. Folosește cu gel de duș, loțiune de corp și deodorant pentru o piele curată, hidratată și împrospătată, dar și pastă de dinți pentru în zâmbet cuceritor. Părul este unul dintre puntele forte ale unei femei, așa că păstrează-l curat și periat, iar la nevoie tunde-l, pentru a se regenera. De asemenea, se spune că mâinile sunt cartea de vizită a unei femei, asa că, nu uita să ai unghii și mâini îngrijite.

Adoptă un machiaj discret, adaptat momentului zilei și activităților tale. Pentru evenimente de zi evidentiază-ți trăsăturile cu farduri nude, acoperă imperfecțiunile cu corector, fond de ten și pudră, folosește cumpătat rimelul, dermatograful sau eye-liner-ul. Totuși, în unele circumstanțe, machiajul poate fi mai îndrăzneț și poți folosi un ruj roșu, strălucitor.

Alege coafuri elegante, care să-ți pună în valoare podoaba capilară, dar și rochia. Pentru evenimente de zi coafurile trebuie să fie naturale, lejere, iar pentru evenimentele de seară coafurile devin mai sofisticate.

Fă-ți manichiura și folosește tonuri deschise de nude și roz pal. Manichiura franțuzească este, de asemenea, foarte elegantă și apreciată, căci dă senzația de rafinament. Totuși, în funcție de ocazie și ținută, poți utiliza și alte nuanțe de lac de unghii.

Folosește parfum de calitate și vei spori senzația de eleganță. Parfumul trebuie să fie potrivit cu personalitatea ta, cu momentul desfășurării evenimentului. Evită parfumurile  foarte dulci vara, dar apelează cu încredere la parfumurile fine, de calitate, cu tonuri de trandafie, iasomie sau chihlimbar.

Adoptă o postură corectă, dreaptă si demnă, iar acest lucru va contribui considerabil la ținuta ta elegantă. Lucrează la postura ta și asigură-te că stai cât mai dreaptă, pentru că acest lucru te va face să pari mai subtire și mai feminină.

Alege haine elegante, cu croieli clasice, și nu vei da greș. Evită îmbrăcămintea casual la evenimente. Păstrează tricourile largi, fustele și rochiile asimetrice, jeanșii, cu sau fără găuri, pentru timpul liber, și optează pentru ținute clasice, simple și de efect.

Poartă haine pe măsura ta, asigură-te dacă ți se potrivesc și nu alege haine mai mici sau mai mari.

Alege țesături de calitate ca mătasea, cașmirul, dantela Chantilly sau catifeaua, căci vor da o notă de eleganță și rafinament ținutei tale. Renunță la materialele acrilice ieftine sau la bumbacul slab calitativ, care nu oferă nici confortul dorit, nici aspectul nobil.

Alege culori clasice sau contrastante și nu vei trece neobservată. Culorile neutre clasice cum ar fi gri, bej, bleumarin, prună, verde smarald, roz șampanie, sunt foarte potrivite. Dacă alegi contraste de culori, mergi pe culori foarte închise, combinate cu cele deschise cum ar fi roșu, alb sau negru.

Cele mai citite articole