Rutina ideală pentru îngrijirea tenului gras

Autor: Charmy
Rutina ideală pentru îngrijirea tenului gras, Charmy

Excesul de sebum, acneea și porii dilatați pot fi ținuți destul de greu în frâu, mai ales dacă nu există o rutină de îngrijire a tenului potrivită. Dacă te confrunți cu un ten gras, ar trebui să îți construiești o rutină corectă, cu produse de înaltă calitate, care acționează în direcția reglării producției de sebum și a diminuării porilor dilatați. Acest tip de ten are cu atât de mult nevoie de o îngrijire atentă pentru a nu se agrava problemele. Iată cum ar trebui să arate o rutină pentru un ten gras:

Curățarea tenului

În fiecare dimineață și seară ar trebui să cureți impuritățile și excesul de sebum cu ajutorul unui produs tip gel sau spumă de curățare, special pentru tenul gras. Ar fi bine să eviți produsele agresive, care pot usca foarte tare pielea – cu cât folosești mai mult produse care usucă pielea, cu atât producția de sebum va fi mai mare. După curățare, poți aplica o loțiune tonică care echilibrează pielea și nivelul sebumului. 

Aplicarea unor tratamente specifice

Majoritatea persoanelor cu acnee apelează la tot felul de tratamente pe bază de acid salicilic care ajută la reducerea inflamației. Dacă crezi că ai și tu nevoie de un astfel de tratament, poți opta pentru un serum cu acid salicilic

Exfolierea tenului

Exfolierea este un pas extrem de important în îngrijirea unui ten gras pentru că în urma exfolierii se îndepărtează celulele moarte și impuritățile care ar putea să blocheze porii și să provoace apariția punctelor negre. Exfoliantele pe bază de acid salicilic sau glicolic ajută foarte mult la deschiderea și curățarea porilor în profunzime.

Aplicarea unei măști

Cele mai citite articole

Din când în când, ar fi bine să te răsfeți și cu o mască pentru îmbunătățirea aspectului tenului sau pentru o hidratare intensă. Pentru un efect mai bun și mai multă relaxare, poți ține aceste măști într-un mini frigider pentru cosmetice

Hidratarea tenului

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să sari peste hidratare. Tenul gras are nevoie de hidratare la fel de mult ca unul uscat sau mixt. Este important însă să alegi produsele potrivite – alege o cremă pe bază de apă și evită-le pe cele pe bază de ulei care nu fac altceva decât să încarce și mai mult tenul.

Aplicarea produselor cu SPF

Nu uita nici de SPF! Ca și în cazul cremei de hidratare, este indicat să optezi pentru o formulă pe bază de apă. SPF-ul ajută la prevenirea semnelor de îmbătrânire a pielii, mult mai evidente în cazul unui ten gras.

Dacă respecți pașii de mai sus și alegi produse de calitate, vei vedea că aspectul tenului tău se va îmbunătăți considerabil!

Cele mai citite articole