De ce o oglinda supradimensionata? De ce nu? Un astfel de „accesoriu” iti poate pune in valoare interiorul mai mult decat crezi, asta pe langa scopul practic pe care il are.
de casamea.ro
In functie de cum privesti problema, oglinzile supradimensionate sunt potrivite atat spatiilor mici, cat si celor mari. Daca, in primul caz, o oglinda supradimensionata mareste vizual camera unde este amplasata, in a doua situatie, design-ul elaborat al unei oglinzi poate fi elementul „surpriza” dintr-o incapere.
Cele mai citite articole
Insa nu alegeti un design „incarcat” al ramelor, deoarece acesta poate sufoca atmosfera din casa. Mizati pe minimalism daca locuinta este micuta. Intr-un living spatios, de exemplu, puteti adauga inca o oglinda, simetric, de-o parte si de alta a unui semineu, daca exista o astfel de zona. De asemenea, doua oglinzi pot fi pozitionate si intr-un dining, daca nu aveti probleme cu reflexia.
Si daca tot am deschis acest subiect, nu uitati ca oglinzile pot reflecta si lucruri pe care nu le doriti sau pot scoate in evidenta si cele mai ascunse detalii dintr-un decor anume. Inainte de a le „instala” intr-un loc, faceti un test.
Un alt avantaj al acestora este faptul ca sunt usor de mutat dintr-o parte in alta si nu necesita niciun mecanism de prindere. Aici ne referim la cele care stau direct pe pardoseala. In cazul celor suspendate, veti avea nevoie de un sistem special, dar nu foarte complicat, pe care de obicei il primiti la achizitionarea produsului. Evident, in primul caz, pentru stabilitate, oglinzile vor avea forma dreptunghiulara, in timp ce oglinzile suspendate au „liber” la imaginatie: rotunde, ovale, atipic….
Nu in ultimul rand, stilul de amenajare al interiorului trebuie sa se potriveasca sau sa coincida cu design-ul oglinzilor. De exemplu, o oglinda cu aspect antichizat sau vintage este recomandata incaperilor clasice, si asa mai departe.