1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Prin ultima investiție din Vâlcea se vor crea 1800 de joburi, afirmă președintele Carmistin, Iustin Paraschiv

Autor: Charmy
Prin ultima investiție din Vâlcea se vor crea 1800 de joburi, afirmă președintele Carmistin, Iustin Paraschiv, Charmy

Prin proiectele recente inițiate în Vâlcea, Grupul Carmistin crește posibilitățile pentru zonă. Aceste investiții nu doar că îmbunătățesc capacitatea companiei în domeniul agrar, dar facilitează și oportunități semnificative pentru muncitorii locali.

În urma acestor inițiative de investiții, echipa Carmistin din Vâlcea va crește substanțial, de la 1.148 de persoane în 2022 la peste 1.800 până la sfârșitul lui 2023. Acest salt rapid în numărul angajaților arată dedicația Grupului Carmistin pentru progresul regional și susținerea comunității locale.

Odată cu fiecare nou proiect, Iustin Paraschiv și echipa sa transformă o viziune grandioasă în realitate, facilitând creșterea și oferind locuri de muncă pentru rezidenții Vâlcei și nu numai.

Inovații în agricultură

Grupul Carmistin, având o perspectivă progresistă în sectorul agrar, a inaugurat recent unul dintre cele mai avansate silozuri din sudul României, situat în Băbeni, Vâlcea. Având o capacitate de 50.000 de tone și o eficiență de manipulare și transport de 200 de tone pe oră, acest centru joacă un rol crucial în satisfacerea cererilor fermierilor locali. Integrat în unitatea de producție de furaje a Carmistin, aceasta facilitează eficiența proceselor de producție.

Cele mai citite articole

Pe durata sezonului de colectare a cerealelor, Grupul primește în jur de 2.000 tone de cereale zilnic, acoperind o mare parte din necesarul de materii prime pentru producția de furaje.

De asemenea, prin investiții în echipamente moderne, compania promovează producția sustenabilă. Un exemplu este implementarea a două turbine de cogenerare, care produc atât electricitate cât și abur pentru procesele de producție, reducând astfel emisiile de CO2 și dependența de energie tradițională.

Proiecte viitoare

Grupul Carmistin, condus de Iustin Paraschiv, nu se oprește aici. Au finalizat deja construirea a 8 celule de depozitare cereale în Lădești, Vâlcea. Un alt parteneriat local va lansa o fabrică de peleți în Drăgășani.

De asemenea, până în toamna acestui an, Grupul Carmistin are în plan să introducă un sistem de irigație avansat în Făurești, Vâlcea, care va mări producția de cereale cu până la 70%. Cu tehnologii sustenabile, acest proiect va contribui la conservarea apei și la optimizarea producției agricole.

Rezultatul direct al acestor proiecte și investiții majore în Vâlcea este crearea a sute de joburi noi. Iustin Paraschiv, președintele Carmistin, subliniază printr-o nouă serie de investiții viitorul strălucit pentru sectorul agricol și comunitatea locală, demonstrând că investițiile responsabile și strategice sunt esențiale pentru creștere și evoluție durabilă.

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner