
Italia, gelato, paste, pizza, lasagna…cine nu a visat măcar odată să colinde străduțele pietruite ale acestui tărâm magic? Parfumul trecutului, ospitalitatea și jovialitatea italienilor, frumusețea peisajelor sunt doar câteva dintre motivele pentru care turiștii se reîntorc de fiecare dată aici.
Din punct de vedere culinar, Italia este fără doar și poate un centru gastronomic. Aromele unice, gustul savuros și preparatele realizate cu dragoste încântă papilele gustative ale mesenilor. În cazul în care îți dorești să ai parte de o experiență culinară unică, îți recomand să încerci această rețetă de lasagna cu piept de pui.
În mod normal, rețeta orginală conține o combinație de carne de porc și vită, însă în cazul de față este un pic adaptată și poate fi servită cu încredere chiar și celor mici.
Ingrediente necesare
Înainte de a te apuca de treabă, ai nevoie de următoarele ingrediente:
· Un pachet de foi de lasagna (aproximativ 300 de gr);
· Un piept de pui (aproximativ 500 de gr);
· O cutie de roșii în bulion;
· 700 ml lapte;
· 70 gr unt;
· 70 gr făină;
· O cutie de ciuperci (aproximativ 200 gr);
· O ceapă;
· 1-2 morcovi;
· Câțiva căței de usturoi;
· 200 gr cașcaval;
· Condimente după gust (sare, piper, oregano);
· Puțin ulei de măsline
Modalitate de pregătire
Carnea se taie în bucăți mici și se condimentează după gust. Ceapa și morcovii se curăță cu atenție și se taie în bucăți mici. Toate aceste ingrediente se adaugă ulterior într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și se călesc la foc mic. Se toarnă peste și roșiile în bulion sau se poate folosi doar suc de roșii, în funcție de preferințe.
Întreaga compoziție se lasă pe foc aproximativ 20 de minute, timp în care poți pregăti sosul bechamel. Pentru acesta, trebuie să pui untul la topit într-o tigaie antiaderentă peste care adaugi și făină. Mare atenție la foc, untul se poate arde foarte repede și poate oferi un gust amărui preparatului. Se adaugă și laptele, iar compoziția astfel obținută trebuie amestecată încontinuu până când capătă o consistență cremoasă. Se condimentează, de asemenea, cu sare și piper după gust.
Acum că ai pregătite ingredientele, poți trece la montarea preparatului. Într-o tava de aluminiu se pune puțin sos bechamel peste care se așterne un strat de foi, compoziția din carne, sosul bechamel și o iei de la capăt. Strat de foaie, carne și sos până când se termină toate ingredientele. Ultimul strat de foi trebuie acoperit cu sos bechamel și cașcaval ras pentru ca preparatul să capete o crustă cât mai frumoasă. Lasagna se bagă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Simplu și rapid, acest preparat poate fi servit la cină alături de un pahar de vin alb. Cu siguranță, toți cei dragi se vor linge pe degete și vor mai cere o porție în plus. Pentru un plus de aromă, poți adăuga și câteva frunze de busuioc proaspăt. De regulă, lasagna este un preparat complet care nu necesită nicio garnitură, însă poți pregăti alături o salată pentru a balansa gusturile.
Buon appetito!