Marile civilizatii ale lumii si prostitutia

Autor: Charmy

Marile civilizatii ale lumii si prostitutia, Charmy

Privind in istoria omenirii, oriunde gasim dovezi ale culturii umane, gasim si dovezi ale prostitutie. Cand au aparut cele mai vechi societati umane cunoscute in semiluna fertila din Mesopotamia, comertul sexual a evoluat alaturi de temple, obiceiuri, piete si legi. Incepand cu mileniul al III-lea, Sumerienii, primii locuitori ai vechii Mesopotamii, s-au inchinat zeitei Ishtar, o zeitate care va ramane constanta in toate imperiile babiloniene si asiriene ale Mesopotamiei. Ishtar a fost zeita iubirii si a razboiului, simbolizata de planeta Venus, care se credea ca renastea in fiecare dimineata ca o fecioara, pentru a deveni in fiecare seara o „curva” – cuvant care inseamna „dorinta”.

In mod ironic, practicile religioase mesopotamice au dat nastere comertului sexual, deoarece femeile din serviciul lui Ishtar ajutau, cu puterile „sacre” ale trupurilor lor, oamenii care ofereau bani templelor inchinate acestei zeite. Astfel, templele Ishtar au devenit centre de cunoastere privind nasterea, controlul nasterilor si sexualitatea. Preotesele au devenit asistente medicale si terapeuti sexuali ai acestor societati timpurii. Barbatii cu anumita pozitie sociala puteau lua acasa la ei aceste femei, iar plata serviciilor era considerata o donatie catre templul de unde provenea prostituata. Regele insusi participa la anumite ritualuri sexuale sacre sustinute de preotesele din temple.

Toate marile civilizatii ale lumii au acceptat prostitutia.

In timpul Imperiului Roman, prostituatele proveneau in general din randul sclavilor. Totusi prostitutia era legalizata. Desi o prostituata era privita drept cel mai de jos grad social, nu acelasi lucru se intampla cu beneficiarii serviciilor lor: cei cu statut social mai inalt puteau beneficia de serviciile unei prostituate fara nicio consecinta. Totusi, barbatii bogati apelau, de obicei, la curtezane, care erau prostituate mai educate. Acestea erau de asemenea niste femei bogate.

In ciuda legilor stricte ale islamului vizavi de prostitutie, sclavia sexuala a persistat si, unii ar spune, persista si astazi. Sclavele au servit drept concubine in haremele din est, in timp ce casatoriile cu termene fixe – in cazul in care durata casatoriei a fost subliniata la inceput – a permis persistenta comertului sexual ca urmare a proliferarii islamului. In timpul Imperiului otoman, faimoasele bai turcesti erau locuri in care maseurii (adesea baieti tineri) ofereau si servicii sexuale. Putem vedea, din nou, tendinta prostitutiei de a fi mascata pentru a fi mentinuta intr-un spatiu urban si social limitat.

Astazi, comertul sexual continua, chiar daca unele guverne il mentin in ilegalitate, in timp ce altele l-au legiferat macar partial (in anumite conditii). Lumea moderna s-a adaptat insa si, in pas cu evolutia tehnologiei, comertul sexual a cunoscut noi forme de dezvoltare. Astfel, au aparut agentii specializate, precum WhiteAgency, care ofera posibilitatea clientilor sa interactioneze cu angajatele lor prin intermediul videochat-ului. Astfel de agentii fac permanent angajari modele videochat Bucuresti, dovada ca vorbim despre o afacere foarte profitabila, chiar daca clientul nu interactioneaza fizic cu fata pe care si-o alege.