5 Investigatii medicale pe care trebuie sa le faci la inceput de an

Autor: Charmy

5 Investigatii medicale pe care trebuie sa le faci la inceput de an, Charmy

Medicul specialist ne recomanda anual o evaluare amanuntita a starii de sanatate, deoarece orice afectiune care este depistata in stadiul incipient este mult mai usor de tratat. Iata ce investigatii medicale sunt necesar de facut la inceput de an pentru a preveni riscul complicatiilor!

Majoritatea controalelor medicale, dar si analizelor se recomanda sa fie repetate o data la sase luni sau la un an, in functie de starea de sanatate a fiecarui pacient in parte. Sunt multe afectiuni silentioase, dar pe care reusim sa le depistam in fazele incipiente datorita investigatiilor de rutina, iar printre ele se numara: bolile de inima, diabetul, anumite tipuri de cancer, dar si hepatitele virale cronice B si C

Investigatiile medicale de rutina constau in consultatii nedureroase si difera in functie de varsta, sex, dar si antecedente medicale.

5 Investigatii medicale recomandate la inceputul anului

Testarea sangelui. Chiar daca nu prezinti semne ale unei boli, trebuie sa faci, cel putin anual, un set de analize medicale de baza si anume analiza sangelui. In cazul de fata, setul de analize va include probe hepatice, nivelul glicemiei si al colesterolului, viteza sangelui, nivelul electrolitilor si al calciului, proteina C reactiva, functia tiroidiana si markerii pentru hepatita B si C. De asemenea, tot aici amintim si de testul de urina, care trebuie facut anual pentru a depista disfunctiile renale, problemele urologice, dar si infectiile prezente in organism.

Babes Papanicolau. O analiza esentiala pentru femei, specialistii recomanda ca la fiecare sase luni sa existe teste de sange pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala, precum sifilisul ori infectia cu HIV. Testul Babes Papanicolau este extrem de important pentru sanatatea femeilor deoarece cu ajutorul lui se poate descoperi daca exista o afectiune genitala, daca exista leziuni inflamatorii, infectii vaginale ori daca esti predispusa la cancer de col uterin. Testul medical nu este deloc dureros si consta in recoltarea de celule din mucoasa colului uterin.

Ecografie abdominala. Recomandata atat pentru femei, cat si pentru barbati, ecografia abdominala verifica starea ficatului, a rinichilor, dar si a organelor genitale. Este bine de facut anual, pentru a preveni eventualele afectiuni.

Control necesar pentru plamani. Chiar daca nu esti fumator, este important sa iti investighezi periodic sanatatea plamanilor deoarece si poluarea poate fi un factor important in aparitia cancerului pulmonar. Testul care arata cat de bine iti functioneaza plamanii este spirometria, nu este dureros si nu necesita efort. Cu ajutorul testului vei afla varsta reala a plamanilor, dar poti depista si daca suferi de afectiuni respiratorii.

Masurarea densitatii osoase. Femeilor trecute de 50 de ani, mai ales dupa instalarea menopauzei, li se recomanda testul pentru masurarea densitatii osoase. Demineralizarea osoasa care ar putea duce la osteoporoza si trebuie depistata din timp, deoarece in caz contrar poate creste in mod considerabil riscul de fracturi.

Lipsa banilor nu ar mai trebui sa fie de acum un motiv pentru care sa amani aceste investigatii medicale anuale. Sănătatea este pe primul loc, motiv pentru care Vivacredit iti ofera un imprumut rapid pentru nevoile tale urgente si ai posibilitatea sa rambursezi suma in ziua ta de salariu. Dureaza doar cateva minute sa completezi formularul online, iar banii ii primesti pe card in doua ore.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole