Vreau împrumut, dar nu am istoric de credit. Ce este de făcut?

Autor: Charmy

Vreau împrumut, dar nu am istoric de credit. Ce este de făcut?, Charmy

Ești în momentul în care ai un venit și consideri că a sosit și timpul pentru un împrumut. Mergi la o instituție bancară, depui documentația, apoi aștepți răspunsul. Îl primești, este negativ. Te întrebi de ce, dar nu primești nicio argumentație. Începi să elaborezi scenarii și crezi că nu o să primești un alt credit până nu-ți crește salariul. Depui toate eforturile și venitul crește. Ulterior, aplici din nou pentru un credit. Cerere respinsă. DE CE? Pentru că nu ai un istoric de credit, de aceea!

De ce este atât de important istoricul de credit?

Venitul în sine nu-ți garantează obținerea unui împrumut. În momentul în care tu ai contractat orice formă de creditare, istoricul tău înregistrează prima intrare. Credit scoringul reprezintă un număr de puncte. Este cuprins între 300 și 850 de puncte. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine pentru aplicant. Orice creditare înregistrată pe numele tău este introdusă într-o bază de date. Această bază de date aparține Biroului de Credit. Această instituție eliberează o recomandare (pozitivă sau negativă) atunci când tu soliciți un împrumut.

Practic, este o dovadă a nivelului tău de eligibilitate financiară. Dacă ai rambursat banii la timp și ești un bun platnic, atunci este vorba despre o valoare ridicată. Dimpotrivă, dacă ești în situația de a fi restanțier și de a nu fi plătit la timp, atunci o să primești un aviz negativ. Consideră-te un risc pentru creditor. Acest risc poate fi mai mare sau mai mic. De tine depinde la care parte a scalei de situezi!

Ce trebuie să faci pentru a crește nivelul credit scoringului și a beneficia de un istoric de credit pozitiv?

Începe să contractezi mici împrumuturi. Poți porni cu cele mai simple dintre ele. Overdraftul (descoperitul de card) este cel mai la îndemână (de la instituțiile bancare). La fel cum este și creditul rapid (de la instituțiile nebancare). Împrumutul online urgent este mai avantajos pentru că se poate rambursa în maxim o lună. Așa că poți face mai multe astfel de credite, care, de îndată ce sunt rambursate la timp, îți cresc scoringul. Istoricul tău de creditare este acum gata pentru o nouă provocare!

Poți trece la un împrumut de nevoi personale. Acesta are o valoare mai ridicată, ceea ce înseamnă că o să crești rapid nivelul credit scoringului. Plus că, poate fi rambursat destul de repede, de la o lună până la 12 luni. Deja ai devenit un debitor interesat pentru companiile care acord împrumuturi cu valori mari și pe termene lungi (credit auto, ipotecar, etc.). Iată că, faptul că ai variat tipul de împrumut și ai returnat banii la timp, ți-a deschis noi perspective!

Sfaturi pentru consolidarea rapidă a credit scoringului

  • Împrumută sume mici și rambursează-le cât mai repede;
  • Nu întârzia plata, dimpotrivă, plătește anticipat, chiar cu câteva zile mai devreme;
  • Optează pentru credite ifn fără dobândă, de la creditori diferiți;
  • Nu solicita prelungirea termenului de plată la un credit rapid (plătești comision, dar indică și că nu știi să gestionezi în mod corect termenii de plata).

Dacă vei urma aceste recomandări, cu siguranță că o să te bucuri așa cum trebuie de beneficiile oferite de credite!

Cele mai citite articole