Ritualuri de nunta

Autor: Charmy
Ritualuri de nunta, Charmy

Organizarea unei nunti necesita foarte mult timp si idei. Dupa ce data este fixata, locul pentru petrecere ales, meniul, florile si muzica alese si ele, mai trebuie sa te gandesti la tinute, la cum vor fi aranjati invitatii la mese…

Dar, indiferent de tema la care visezi sau ce idei mai ai, exista un lucru foarte important de care sa tii cont- este vorba despre ceremonia de nunta.

Vreti sa va casatoriti doar la primarie? Vreti si o cununie religioasa? Sau mai bine preferati o ceremonie laica? Indiferent de convingeri, uniunea este simbolizata de aceste momente unice si memorabile. Este foarte important deci sa se pregateasca asa cum trebuie acest moment, plin de emotie si simboluri.

Lista cu ritualuri de nunta este lunga, chiar infinita, am putea spune. Si fiecare cuplu o poate crea pe a sa, in functie de sensibilitati, convingeri si de credinte. 

Unele ritualuri se pot intregra perfect intr-o ceremonie laica, altele pot completa o cununie civila sau religioasa, altele pot sa faca parte din petrecere!

Pentru a te inspira iata care sunt cele mai intalnite ritualuri la nunta.

Panglicile. De origine celta, acest ritual care mai este numit si “handfasting”, simbolizeaza legaturile care ii vor uni pe cei doi soti. Traditional in numar de 13, aceste bucatele de panglici sunt toate de culori diferite. Iubire, angajament, fidelitate…. Fiecare panglica poate reprezenta o valoare, un principiu al casatoriei.

Nisipul. Mirii tin fiecare cate un vas care sa contina nisip, dar de culori diferite. Intr-un recipient mai mare varsa fiecare nisipul, care sa amesteca. Culorile se unesc, se amesteca, dar raman distincte.

De acum inainte indisociabile, culorile nisipului reprezinta personalitatea fiecaruia. Mirii devin inseparabili, dar mereu vor avea respect unii pentru altii.

Lumanarile. Un ritual foarte apreciat de catre miri este cel al celor patru lumanari. Principiul este unul foarte simplu:

  • Prima lumanare este aprinsa de catre parinti sau de catre bunici. Simbolizeaza trecutul.
  • A doua lumanare este aprinsa de catre frati, surori sau prieteni. Simbolizeaza prezentul.
  • A treia este aprinsa de catre copii. Daca nu aveti copii, acest lucru poate sa fie facut de catre un nepot. Simbolizeaza viitorul.
  • A patra lumanare trebuie sa fie aprinsa de catre miri in calitate de miri. Simbolizeaza infinitul si deci si iubirea eterna.

Arborele. In anumite familii, se obisnuieste sa se planteze un copac la nasterea sau la botezul unui copil. Dar, acest ritual simbolic se vede din ce in ce mai mult si la nunti. Poti alege stejarul, care simbolizeaza soliditatea. Maslinul simbolizeaza pacea si fecunditatea. Iar chiparosul este denumit arborele vietii.

Arborele poate reprezenta astfel viata, forta, radacinile familiale. Rezista la intemperii si la anii care trec. Oare ce reprezentare mai frumoasa poate exista pentru doua inimi care se unesc?

Lansarea de baloane. Este o clipa plina de poezie, foarte fotogenica. Va fi, fara doar si poate una din cele mai frumoase imagini din albumul cu amintiri. In alte locuri, se aleg lampioanele.

Omagiul adus celor absenti. Aliind emotia si discretia se poate aduce si un omagiu celor care au plecat foarte devreme dintre noi. 

Cum iti organizezi nunta? 

Din momentul in care ea a spus marele DA, pana in dimineata zilei de dupa nunta, toata viata viitorilor soti va avea un singur scop: organizarea nuntii. In principiu, totul se poate pune la punct ca la carte in cateva luni, dar, uneori, o nunta poate sa fie absolut perfecta chiar si atunci cand toate pregatirile se realizeaza in cateva saptamani. 

Fiecare nunta este unica, trebuie sa fie un moment special si memorabil. La fel ca in cazul restaurantului, si incheierea unui parteneriat cu un fotograf profesionist de nunta trebuie realizata in timp util. De regula, fotografii au numeroase cereri si atunci este indicat sa va asigurati ca persoana cu care va doriti sa colaborati este disponibila pentru ziua cununiei voastre.

La fel trebuie sa procedati cu o formatie nunti, DJ-ul si videograful pentru filmari nunti. Nu lasa pe ultima suta de metri nici rochia și costumul sau verighetele. Inainte de eveniment trebuie sa reconfirmati ultimele detalii cu cei de la restaurant, cu formatia si fotograful pentru ai anunta daca au intervenit schimbari.

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez urmareste-ne permanent pe site-ul nostru fotografiedepoveste.ro – Servicii foto video Timisoara.