Avantajele colaborarii cu un evaluator autorizat

Autor: Charmy

Avantajele colaborarii cu un evaluator autorizat, Charmy

Colaborarea cu un evaluator autorizat este recomandata de specialisti mai ales in cazul in care sunt vandute sau inchiriate bunuri imobiliare si terenuri. Proprietarul poate avea o idee vaga despre pretul cu care poate vinde o proprietate, insa se poate intampla ca acest pret pe care si l-a stabilit sa nu reflecte realitatea sau sa subevalueze proprietatea. Aici intra in scena de fapt evaluatorii autorizati.

Evaluator autorizate – activitate

Un evaluator autorizat poate sa ofere o gama vasta de servicii printre care si evaluarile imobiliare. In Romania, in conformitate cu legile existente, evaluatorii imobiliari autorizati sunt cei care pot sa presteze servicii pentru evaluarea imobilelor.

Serviciile se refera la evaluarea proprietatii si la estimarea valorii acesteia tinand cont de o lista de criterii. Procesul prin care sunt evaluate proprietatile imobiliare este complex si foarte laborios. Pentru rezultatele optime este necesara si colaborarea intre evaluatoar si proprietar pentru ca procesul de evaluare sa fie conform standardelor. Rezultatul muncii evaluatorului se concretizeaza sub forma raportului de evaluare pe care il primeste proprietarul.

Un evaluator ajuta la obtinerea valorii reale a unei proprietati

In momentul in care o persoana vrea sa cumpere un imobil ar trebui sa apeleze la un evaluator. Acesta va evalua imobilul de care respectiva persoana este interesata pentru a estima valoarea reala a sa. Se va obtine un raport de evaluare util clientului si care va garanta pentru imprumutul la banca cu scopul de a se obtine un credit.

Plata unui impozit mai mic

In conformitate cu legile existente agentii economici care au proprietati imobiliare sunt obligati ca la trei ani sa depuna la DITL raportul de evaluare pentru proprietatea imobiliara in cauza cu ajutorul caruia este stabilita valoarea impozabila a proprietatii. De asemenea, si persoanele fizice care au proprietati imobiliare pe care le folosesc pentru diverse activitati economice trebuie ca din cinci in cinci ani sa depuna la DITL raportul de evaluare al proprietatii respective pentru a se stabili valoarea sa impozabila.

Nedepunerea la timp a raportului de evaluare pentru proprietatea imobiliara, cu ajutorul caruia sa se stabileasca valoarea de impozitare a respectivei incinte duce la cresterea cotei de impozit in mod automat pentru agentul economic, si respectiv, pentru persoana fizica localizata acolo.

Un evaluator imobiliar autorizat poate oferi toate aceste servicii contra unei sume moderate si este disponibil pentru a raspunde la toate intrebarile si nelamuririle proprietarilor.

Un evaluator ajuta la vanzari contra unui pret real

Atunci cand o persoana vrea sa vanda un imobil chiar daca are un pret in minte, ar trebuie sa ceara si parerea unui evaluator pentru a nu subevalua respectiva proprietate. In momentul in care clientul vrea sa scada foarte mult pretul, prezenta unui raport de evaluare va diminua cu siguranta aceste negocieri si imobilul se va vinde la valoarea sa reala. Acelasi lucru este foarte util si in cazul inchirierii unui imobil.

In concluzie, un raport de evaluare realizat de profesionisti va genera pe termen lung profit proprietarului si este o solutie buna pentru vanzatori.