Odata cu cresterea afacerii tale, pentru a putea mentine un nivel ridicat al profitabilitatii si pentru a diminua probabilitatea de a efectua erori de operarea, este recomandat sa alegi o noua infrastrucura software numita sistem Erp.
Erp in Romania a aparut in urma cu peste 14 ani si este perfect adaptata legislatiei din tara.
Sistemul de planificare a resurselor intreprinderii (ERP) permite integrarea informatiilor intr-un singur instrument software si doreste sa duca la transparenta datelor din interiorul companiei si au aparut pentru prima data in jurul anilor 1990. In zilele noastre, datorita aplicatiilor WEB se poate avea acces la toate informatiile unei companii (stadiul unei comenzi, stocul companiei furnizoare).
Aplicatia Erp (Enterprise Resource Planning) constituie o combinatie intre managementul afacerilor si tehnologia informatiilor, iar implementarea unui astfel de sistem trebuie realizat pe o infrastructura IT optima, astfel incat sa poata da un randament maxim.
Chiar daca este alcatuit dintr-o serie de module pentru toate departamentele existente intr-o companie (productie, financiar-contabil, personal, achizitii, vanzari), totusi stocarea tuturor informatiilor se face intr-o baza de date unica, economisind timp, diminuand probabilitatea de a comite erori si facilitand astfel accesul la informatie. Modulele unui sistem pot functiona atat independent, cat si integrat, folosind baza de data comuna.
Dintre principalele avantaje ale folosirii unui sistem ERP, trebuie mentionate:
- Pune la dispozitie informatii reale si rapide, datorita organizarii proceselor si activitatilor companiei
- Se adapteaza rapid schimbarilor permanente ce au loc in mediul comercial
- Ofera o interfata moderna ce duce la cresterea productivitatii datorita diminuarii timpului necesar operarii datelor
- Imbunatateste randamentul afacerii prin folosirea unor tehnici moderne
- Prin folosirea aplicatiei se scutesc resurse si timp, reducand costurile
- Se pot identifica anumite probleme, dar si posibilitati de dezvoltare si se poate actiona in acest sens, datorita sistemului Business Intelligence integrat in Erp, care este un sistem de analiza si raportare si poate oferi informatii relevante si precise prin prelucrarea datelor si prin rapoartele create
- Modul de comunicare intre companie si clienti a fost mult simplificat, oferind informatii actualizate constant asupra statusului comenzilor si al livrarii
- Se proceseaza mult mai rapid tranzactiile si se reduce semnificativ munca manuala.
Daca intentionezi sa achizitionezi o aplicatie ERP care sa te ajute cu tot ceea ce tine de compania ta, pentru a putea acoperi toate functiile importante, vei fi cu adevarat convins ca va fi cel mai bun lucru in care ai investit.