E clar ca nu exista minuni care sa te ajute sa te trezesti cu cosite pana in pamant peste noapte. Exista, insa, anumite masuri care, alaturi de o atitudine pozitiva, dar realista, pot sustine cresterea mai rapida a parului. Iata care sunt acestea:
O dieta bogata in proteine
Parul este format din keratina, care este o proteina compusa din aminoacizi. Ca parul sa creasca mai repede, ai nevoie ca organismul tau sa produca acesti aminoacizi, asadar dietele bogate in proteine de calitate te pot ajuta in acest sens. Introdu in meniul tau zilnic ouale, iaurtul, carnea, nucile, fasolea, soia.
O ingrijire corecta a parului si a scalpului
Foloseste cat mai putine produse chimice, lasa-ti parul sa se usuce liber, fara a folosi uscatorul, si evita sa iti speli parul foarte des pentru ca uleiurile naturale (sebumul) stimuleaza cresterea. Spala-ti parul cu apa calduta, nu fierbinte, pentru a nu-l fragiliza si pentru a evita ruperea firelor.
Masajul ajuta parul sa creasca mai repede pentru ca se stimuleaza circulatia sangvina la nivelul scalpului si astfel nutrientii ajung mai usor si in cantitate mai mare la firele de par. Foloseste un ulei de ingrijire a scalpului usor caldut pentru un dublu efect!
Ai grija la deficientele de fier si zinc!
Cele mai citite articole
Deficientele de fier si zinc pot duce la deteriorarea parului si chiar caderea lui. Fierul este esential pentru oxigenarea celulelor, inclusiv a celor din firele de par, si ajuta organismul in procesul de folosire a proteinelor pentru cresterea firelor de par. Zincul ajuta organismul in procesul de reparare a tesuturilor, inclusiv a parului, si ajuta la functionarea normala a glandelor care produc sebum.
Asigura-te ca iti iei doza zilnica de vitamina C
Organismul foloseste vitamina C pentru a construi colagenul, o fibra esentiala pentru producerea de noi celule care intra in alcatuirea parului. In plus, fara vitamina C organismul are probleme cu absorbtia fierului, si am vorbit mai sus despre importanta lui.
Ai grija de sanatatea ta si evita stresul!
Stresul emotional sau fizic puternic poate incetini sau chiar opri cresterea parului. Oboseala prelungita, o dieta deficitara, stresul, orele insuficiente de somn pot determina organismul sa intre intr-o stare de „supravietuire”, in care isi conserva energia pentru a mentine functiile vitale ale corpului si regenerarea celulara. Astfel, parul nu mai primeste nutrienti, creste mult mai greu si poate chiar sa inceapa sa cada.