Dispozitivele moderne denumite hoverboard sunt considerate a fi o variantă high-tech a skateboard-ului. Acesta este modern, rapid, silenţios, ecologic şi foarte economic. Practic, oricine poate utiliza un hoverboard, fiind sigur, portabil şi foarte uşor de folosit, în ultimii ani din ce în ce mai accesibil din punct de vedere financiar.
Istoria hoverboard-ului
Inventat în anul 2013, hoverboard-ul a devenit un “must have” al oricărui adolescent şi un subiect “fierbinte” în ceea ce priveşte drepturile de autor. Fabricarea hoverboard-ului a început în China, iar modelele s-au bucurat de o popularitate incredibilă în Occident.
Brandul hoverboard a fost înregistrat în anul 1996 şi prima folosire a termenului a fost în anul 1967, de către autorul MK Joseph, ca fiind un scuter cu roţi de autoechilibrare. Hoverboard-ul electric a fost inventat de un om de afaceri din China, stabilit în Statele Unite ale Americii, care a lucrat ca şi designer de instrumente ştiinţifice până 2011.
Caracteristicile unui hoverboard de calitate
Există mai multe principii care definesc un hoverboard de calitate şi pe care ar trebui orice cumpărător să le ia în considerare atunci când decid să îşi cumpere un astfel de dispozitiv, şi anume:
· Dimensiunea
Un hoverboard de calitate are dimensiunea potrivită structurii utilizatorului, nu este nici prea lung, nici prea lat.
· Greutatea
Greutatea hoverboard-ului diferă în funcţie de tipul bateriei şi de materialul folosit în procesul de fabricaţie. Este important ca hoverboardul să poată fi transportat uşor în maşină şi la plimbare.
· Viteza
Viteză maximă cu care se deplasează un hoverboard este de 8-16 km/h, există însă şi excepţii în acest sens. Este important de ales scuterul electric conform experienţei utilizatorilor.
Cele mai citite articole
· Nivel de înclinaţie
Cu cât nivelul este mai abrupt, cu atât utilizatorul poate urca fără ca hoverboardul să piardă din putere.
· Durata de viaţă a bateriei
Un hoverboard bun trebuie să aibă o baterie care are o autonomie mare, suficient pentru o deplasare. Autonomia în Km reprezintă un bun indicator pentru a afla durata de viaţă a bateriei.
Principalele componente ale unui hoverboard electric
Principalele componente ale unui hoverboard electric sunt:
· plăcuţe de presiune care au un rol important în echilibrul utilizatorilor;
· senzorii de viteză localizaţi în interiorul roţilor cu rolul de a regla viteza în funcţie de necesităţi şi de dorinţe;
· bateriile care “dau viaţa” hoverboardului şi care trebuie să fie de bună calitate, pentru că hoverboardul să funcţioneze impecabil şi pentru că utilizatorii să se bucure de o plimbare de primă clasă;
· luminile cu LED-uri care ca şi principal rol să ofere un aspect high-tech, să crească gradul de vizibilitate şi au rol de indicator pe străzile şi în zonele întunecate;
· port de încărcare, cu rolul de a alimenta bateriile hoverboardului;
· carcasa de plastic, care trebuie să fie solidă, în culori simple sau în modele inedite pentru tinerii şi adolescenţii care doresc să îşi impresioneze prietenii.