Tot ce trebuie sa stii despre tranzactiile cu cryptomonede

Autor: Charmy

Tot ce trebuie sa stii despre tranzactiile cu cryptomonede, Charmy

Sa faci tranzactii cu cryptomonede nu este doar o moda, ci alternativa cea mai eficienta de a face profit. Desi cea mai cunoscuta moneda virtuala este Bitcoin, considerat cel mai proeminent sistem de contabilitate triple entry existent, lansat de Satoshi Nakamoto in anul 2009, pe piata din Romania si internationala au aparut si alte cryptomonede, printre care Ether, Monero, Litecoin etc.

Dorinta de profit a tuturor celor dornici sa detina o moneda ce nu poate fi controlata de Guverne si confidentiala, a dus la aparitia site-urilor de exchange romanesc de cryptomonede, mai ales ca randamentul acesteia poate depasi chiar si 425.000%.

Piata monedelor virtuale este invarte in jurul sumei de 500 de miliarde de dolari, iar investitorii de pretutindeni cauta posiblitati de a accesa o felie din noul „El Dorado” al lumii.

De ce se numeste Cryptomoneda?

Cryptomoneda este chiar denumirea mijlocului de plata pentru aceste monede virtuale. Altfel spus, achizitia de monede virtuale este descentralizata si controleaza tranzactiile pentru a preveni dubla cheltuiala.

Desi, de cele mai multe ori, se crede ca moneda virtuala, respectiv Cryptomoneda este o moneda electronica, in Romania, art. 4 lit. f din Legea 127/2011 privind activitatea de emitere de moneda electronica defineste moneda electronica drept „o valoare monetara stocata electronic, inclusiv magnetic, reprezentand o creanta asupra emitentului, emisa la primirea fondurilor in scopul efectuarii de operatiuni de plata si care este acceptata de o persoana, alta decat emitentul de moneda electronica”.

Cum poti investi in cryptomonede?

In toata lumea au aparut diverse site-uri de exchange, pe care se tranzactioneaza o multime de monede virtuale, aparute dupa boom-ul Bitcoin. In Romania, daca esti dornic de o investitie valoroasa, chiar din fata calculatorului, poti accesa CryptoCoin.Pro, un site de exchange romanesc de cryptomonede, pe care iti poti crea un wallet (portofel virtual), pe care il poti accesa printr-o cheie privata. Dupa crearea acestui portofel virtual, poti incepe sa investesti in crypomonede oriunde te-ai afla.

Ce avantaje poti obtine din investitia in moneda virtuala?

  • este un sistem descentralizat – nu exista o banca centrala
  • datele personale despre utilizatori sunt confidentiale
  • oricand, posesorii pot crea o copie de rezerva criptata a monedei virtuale
  • datele personale nu sunt asociate cu tranzactia
  • utilizatorii au 24/7 controlul tranzactiilor
  • transfer rapid de monede virtuale, oriunde in lume
  • nu exista limita pentru transferuri.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole