Cum sa aveti grija de sanatatea dentara a copilului vostru?

Autor: Charmy

Cum sa aveti grija de sanatatea dentara a copilului vostru?, Charmy

Parintii trebuie sa stie cum sa aiba grija de sanatatea dentara a copiilor lor. Sa iti convingi copilul cum sa isi ingrijeasca corect dintii poate fi un lucru dificil, dar invatarea unor obiceiuri de igiena orala de la varste mici este esentiala, iar copiii dvs. va vor multumi mai tarziu.

Exista o conceptie gresita despre dintii copiilor cum ca acestia sunt mai putin importanti decat ai maturilor din moment ce sunt dinti de lapte. Aceasta idee preconceputa poate duce la afectiuni grave in gura copilului, inclusiv carii timpurii.

Cariile timpurii, din copilarie fac ca unul sau mai multi dinti ai unui copil cu varsta cuprinsa intre zero si sase ani sa cada. Bacteriile care traiesc in gura noastra provoaca cariile dintilor. Principala sursa de hrana pentru bacterii este zaharul. Cand bacteriile „mananca” zahar, produc un acid care poate descompune suprafata dintilor.

Iata cateva sfaturi esentiale pentru igiena orala a copilului dvs. care vor preveni aparitia cariilor timpurii:

  • Duceti-va copilul la un cabinet de stomatologie copii pentru a i se face regulat o examinare stomatologica inca de mic. Prima programare la dentist a unui copil trebuie facuta in termen de sase luni de la aparitia primul lui dinte, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de un an.
  • Minimizati activitatile care pot duce la transmiterea salivei de la parinti (adulti in general) la copii pentru a limita transmiterea bacteriilor.
  • Nu va trimiteti copiii la culcare cu sticla de lapte sau suc. Zaharul din aceste bauturi pot sta pe dintii copilului toata noaptea si pot provoca carii.
  • Limitati consumul de carbohidrati, precum cereale, biscuiti, fursecuri, paine alba si sucuri acidulate. Acestea au zahar care alimenteaza bacteriile care se pot forma in cavitatea bucala.
  • Periati sau clatiti dintii copilului dvs. dupa administrarea medicamentelor zaharoase.
  • Periati dintii copilului dvs. de doua ori pe zi cu pasta de dinti fluorizata.
  • Folosirea zilnica a atei dentare pentru curatarea placii bacteriene dintre dinti si de sub jonctiunea dentogingivala, inainte sa devina tartru. Daca se formeaza tartrul, acesta poate fi curatat numai prin periaj profesional.

Mentinerea sanatatii dintilor copiilor dvs. este importanta, dar sanatatea dentara include si verificarea aparitiei unor rani.

Daca un parinte stie ca copilul lor are o rana in gura, ar trebui sa verifice daca exista sangerare, deplasarea dintilor, fracturarea dintelui sau durere persistenta. Daca oricare dintre aceste simptome este vizibila, o vizita la dentist este binevenita.