Apelează la un cabinet stomatologic în Braşov pentru un implant dentar care te va ţine o viaţă

Autor: Charmy
Apelează la un cabinet stomatologic în Braşov pentru un implant dentar care te va ţine o viaţă, Charmy

Există numeroase cauze ce pot duce la pierderea unuia sau mai multor dinţi, iar faptul ca pacienţii amâna sau ignora prezentarea într-un cabinet stomatologic în Braşov le poate aduce numeroase neplăceri, printre care şi necesitatea unei extracţii dentare sau pierderea unui dinte sau mai multor dinţi. Din fericire, varianta inserării unui implant dentar cu ajutorul medicului specialist este sigură, durabilă şi ajuta pacientul să îşi recapete zâmbetul şi să poată mesteca alimentele la fel cum făcea atunci când dentiţia îi era completă.

Implantul dentar reprezintă înlocuirea dintelui natural cu unul artificial, în locul extracţiei unde s se introduce o componentă din titan sub formă de şurub ce serveşte ca şi înlocuitor pentru rădăcina dintelui natural care lipseşte, peste care se montează bontul şi coroana, puntea sau proteza ce va înlocui dintele lipsă.

Cine poate apela la varianta unui implant dentar?

Orice persoană adultă care a pierdut unul sau mai mulţi dinţi din diferite cauze poate apela la varianta inserării unui implant dentar, atâta timp cât nu are probleme mari de sănătate sau probleme locale care să impună o contraindicaţie a intervenției. Implantul dentar nu este recomandat copiilor şi adolescenţilor până la finalizarea procesului de creştere scheletică şi nici pacienţilor care au depăşit vârsta de 85-90 de ani pentru că procesul de vindecare este foarte lent.

Când şi de ce se înlocuiesc dintii lipsa? Ce tipuri de implant dentar există?

Dinţii lipsa se înlocuiesc atât din punct de vedere estetic, cât şi medical. Pacienţii care doresc să aibă din nou dantura completă pot apela la această variantă, iar din punct de vedere medical, implantul este recomandat pentru a evita complicaţiile locale precum atrofierea osoasă şi îmbolnăvirea articulaţiilor mandibulare.

Există mai multe tipuri de implanturi dentare la care pacienţii pot apela în funcţie de preferinţe şi de afecţiunile de care suferă, dar şi de recomandările medicilor, care includ:

·  implant dentar sky simplu, estetic, care foloseşte un număr redus de componente protetice;

·  implant dentar fast and fixed, ideal pentru cei care se grăbesc să zâmbească. Acest tip de implant dentar se realizează într-o singură zi, redând rapid aspectul şi funcţionalitatea dentară, iar pacienţii pot chiar să mănânce după intervenţie;

·  implant dentar Inno, calitativ şi recunoscut la nivel internaţional pentru avantajele pe care le oferă pacienţilor;

Cele mai citite articole

·  implant digitalizat care se realizează computerizat şi reprezintă un nou concept de restaurare implanto-protetica.

Avantajele implantului dentar

Cele mai importante avantaje ale implanturilor dentare demne de menţionat sunt:

·  posibilitatea de a consuma alimentele preferate şi de a zâmbi şi vorbi fără probleme;

·  implanturile nu se cariază;

·  rezistenţa în timp;

·  compatibilitatea ridicată a materialelor din care sunt realizate implanturile;

·  redarea vorbirii clare şi corecte;

·  posibilitatea de a păstra dinții vecini intacţi fără a necesita şlefuire;

·  implanturile arată şi se comportă întocmai precum dinții naturali.

Cele mai citite articole