Ghid pas cu pas pentru instalarea centralei pe gaz!

Autor: Charmy
Ghid pas cu pas pentru instalarea centralei pe gaz!, Charmy

Știm că instalarea unei centrale noi poate fi o decizie importantă și adesea stresantă. Așadar, am creat un ghid simplu pentru instalarea acesteia, pentru a vă ajuta să înțelegeți totul.

Care este cea mai bună dimensiune a centralei pentru dumneavoastră.?

Inginerul î în domeniul gazelor va fi consilierul de încredere în acest sens, dar vă prezentăm și câteva considerente cheie atunci când alegeți dimensiunea corectă, ce țin de aspectele detaliate mai jos. 

Câtă apă folosiți?

Dacă locuiți într-o casă mare,este posibil să aveți un consum mai ridicat al apei decât un singur ocupant într-un apartament cu un dormitor. 

Unde montați centrala pe gaze?

Pentru ușurința instalării și întreruperea minimă, cel mai bine este să instalați noua centrală în același loc cu cea veche. Majoritatea oamenilor au tendința de a alege bucătării sau dulapuri, dar o puteți așeza în aproape orice cameră, atâta timp cât are conductele corecte.

Cum se instalează?

Găsirea unui instalator

Acum că ați ales centrala, aveți nevoie de un inginer în cazul în care nu l-ați contactat deja în prima etapa. Este foarte important să apelați la un instalator autorizat.

Deși este o măsură de precauție evidentă, unii proprietari tind să se bazeze pur și simplu pe recomandări, mai degrabă decât pe acreditări și certificate. Serviciul de instalații pe care îl alegeți ar trebui să aibă o licență specifică pentru a opera, precum și licențe și certificări individuale pentru fiecare profesionist din personalul lor. Acreditările vă asigură că tot ce plătiți este legal și respectă toate normele de siguranță.

Montarea sau înlocuirea unei centrale termice include operațiuni complexe de perforare a peretelui, instalarea centralei pe perete, racordarea la instalația existentă și punerea în funcțiune.

Pași pentru instalarea centralei termice

Cele mai citite articole

1. Achiziția centralei termice are loc după ce se face o analiză – detaliată și alegerea celei mai potrivite variante pentru locuința dumneavoastră.

2.  Livrarea centralei termice acasă.

3. Găsirea instalatorului de gaze, se pot primi recomandări chiar de unde s-a achiziționat centrala.

4. Stabilirea datei instalării.5. Centrala instalată și funcțională, pentru căldură și confort în locuință.

Finalizarea  lucrării de montare a instalației se realizează  prin probe și reglarea parametrilor de funcționare.

– Verificarea ca instalația să fie alimentată: apă, energie electrică și gaze.

– Centrala să fie funcțională conform legislației

– Să nu existe scurgeri de apă sau gaze

– Reglarea centralei

– Instruirea pentru folosirea corectă a centralei.

Cele mai citite articole

Articole relevante