Cum poți îndepărta un tatuaj nedorit?

Autor: Charmy
Cum poți îndepărta un tatuaj nedorit?, Charmy

Eliminarea unui tatuaj nu este o sarcină ușoară și, desigur, necesită o abordare serioasă. Astfel, te poți întreba justificat: „chiar îmi doresc acest lucru”? Dacă răspunsul este: ”da”, află cum o poți face.

Îndepărtarea tatuajelor cu laser

Cea mai eficientă metodă de îndepărtare tatuaje este folosirea laserului. Utilizarea acestei metode permite atingerea rezultatului maxim și obținerea unei pieli destul de curate. Eficacitatea îndepărtării tatuajelor cu laser se bazează pe fenomenul de distrugere selectivă a imaginilor de pigmenți coloranți. Energia luminoasă a laserului nu deteriorează suprafața pielii. Impulsurile sale afectează pigmentul tatuajului, determinând descompunerea acestuia în microparticule, care sunt absorbite și eliminate din organism în mod natural.

De ce să îndepărtezi un tatuaj?

Există multe motive pentru îndepărtarea tatuajelor. Printre motivele cele mai întâlnite pentru care pacienții obișnuiesc să renunțe la tatuajul lor se regăsesc: tatuaje realizate prost, alterarea formei acestuia în timp, schimbarea gusturilor, cerințele la un loc de muncă nou și dorința de a scăpa de acțiunile necugetate din timpurile tinereții furtunoase.

Cele mai citite articole

Dezvoltarea modernă a științei și tehnicii a permis găsirea unor metode noi eficiente pentru eliminarea unui tatuaj nedorit. Utilizarea unui aparat modern cu laser pentru aceste scopuri a făcut această procedură cât mai confortabilă, simplă și practic fără durere.

În timp ce elimini un tatuaj nedorit cu ajutorul tehnologiei laser, poți profita de această ocazie pentru a explora alte tratamente, spre exemplu cele de remodelare corporala pentru a scăpa de celulită, bărbie dublă, piele lăsată sau alte momente care te deranjează și demult te gândești cum să le rezolvi. După eliminarea tatuajului, poate fi un moment bun să te gândești și la acestea, pentru a căpăta și mai multă încredere în tine.

Poți scăpa definitiv de un tatuaj?

Așadar, îndepărtarea tatuajului cu laser a deschis noi posibilități pentru obținerea unui efect maxim vizibil. Este posibil să obții o piele complet curată folosind această tehnică? Nu există un răspuns definitiv la această întrebare, deoarece rezultatul final al procedurii este influențat de mulți factori.

Factorii principali sunt:

  • Mărimea desenului tatuajului, deoarece dacă desenul este imens, va fi necesar să cheltuiești mult timp și efort pentru a elimina complet urmele acestuia;
  • Adâncimea pigmentului colorant, cu cât vopseaua tatuajului se află mai adânc în piele, cu atât este mai dificil să îndepărtezi acest pigment fără consecințe;
  • Gama de culori folosită, din cauza unei anumite specificații tehnice a procedurii, tatuajele colorate sunt mai dificil de îndepărtat decât cele alb-negru.

Pe lângă cele menționate mai sus, un factor important pentru eliminarea completă a tatuajului este motivația ta personală; dacă ești foarte serios și gata să depui efort în această direcție, vei obține cu siguranță rezultatul dorit.

Cele mai citite articole