De ce este important sa folosim acum servicii de internet banking?

Autor: Charmy
De ce este important sa folosim acum servicii de internet banking?, Charmy

Internet banking-ul, denumit de multe ori si e-banking sau mai simplu servicii de online bank, permite furnizarea la si de la distanta a serviciilor financiare oferite de o banca moderna, in armonie cu secolul 21.  Dezvoltarea dinamica a tehnologiilor si solutiile inovatoare in domeniul IT au devenit principalul factor care au determinat schimbarile din domeniul serviciilor bancare desfasurate pe internet. In prezent, online banking-ul este cu mult mai mult decat un biet sistem de monitorizare a soldului contului si executare a tranzactiilor bancare.

Ce beneficii ai daca faci operatiuni bancare online?

Varianta 2021 de internet banking permite clientilor ca sa efectueze operatiuni bancare diversificate pe cont propriu utilizand dispozitive diverse (de exemplu, un smartphone, un computer de birou, o tableta sau un laptop) care accepta browsere de internet si au o conexiune in online stabila, sigura.

Internet banking ofera acces, printre altele: la contul bancar, istoricul operatiunilor, informatii despre banca unde o persoana are cont, referitor la economii, investitii si chiar diverse produse de asigurare. Utilizarea serviciilor bancare pe internet va permite oricarui client ca sa efectueze singur transferuri interne si externe, atat in ​​contul propriu, cat si intr-un cont strain. 

Serviciul bancar online este inca destul de putin cunoscut pentru noi, romanii, care suntem extrem de traditionalisti cand vine vorba de bani. Pentru unii reprezinta un progres asteptat al secolului 21, pentru altii este doar o creatie ciudata si periculoasa prin care se doreste sa se elimine forma clasica, materiala, a bancilor si a fanilor fizici. Adevarul este ca serviciile bancare online reprezinta fara umbra de indoiala viitorul activitatilor bancare. Ele exercita deja o puternica presiune asupra structurilor inchistate din sectorul serviciilor financiare.

Dezvoltarea dinamica a serviciilor bancare pe internet va continua

Internet banking, generic vorbind, reprezinta unul dintre canalele de banking electronic care include, printre altele, bancomatele, terminalele bancare, platile mobile. Utilizarea serviciilor bancare online presupune cu necesitate utilizarea anumitor browserelor acceptate de dispozitive electronice (laptopuri, computere de birou, tablete sau smartphone-uri), in momentul in care acestea sunt conectate la internet.

Cele mai citite articole

Serviciile bancare pe internet sunt un sistem electronic financiar relativ tanar, care a inceput in luna decembrie 1994. LA Jolla Bank FSB din California – USA a fost prima banca din lume care le-a permis clientilor sai ca sa efectueze tranzactii prin internet. Un an mai tarziu, in 1995, a fost infiintata si prima banca complet online. Este vorba de Security First Network Bank din Atlanta – USA, institutie care a avut curajul de a muta intregul ansamblu de servicii financiare pe care le oferea beneficiarilor de la punctele de vanzare traditionale intr-o lume 100% virtuala.

Dacă utilizezi si tu serviciile bancare online, probabil că ai observat deja că, după ce te-ai conectat la site-ul web al băncii tale, ti se deschide imediat accesul la o gamă largă de servicii. 

Într-un fel, devii brusc tu insuti o sucursală bancară individuală, “la purtator”, care poate efectua diverse tipuri de tranzacții în orice moment al zilei sau al nopții, de oriunde din lume, dupa bunul plac (dar si cu responsabilita maxima!).

Serviciile bancare online confera o mare comoditate, situatie care iti permite să economisesti timp și bani, deoarece nu trebuie să mergi la o sucursală bancară atunci când, de exemplu, vrei ca să iti achiti factura la energie electrica, factura la gaz sau telefonul mobil ori sa platesti alte obligații pe care le ai periodic sau in diferite ocazii particulare. 

Intra pe e-bancamea.ro pentru o oferta atractiva care te va conecta pe deplin la modul in care se realizeaza serviciile bancare in secolul 21!

Cele mai citite articole