Cele mai amuzante curiozitati din lume

Autor: Charmy

Curiozitati amuzante despre animale

Stiati ca un grup de canguri se numeste "mob"? Da, exact ca un grup de gangsteri! In plus, cangurii nu pot merge inapoi, acestia putandu-se deplasa doar inainte. Un alt fapt amuzant despre animale este legat de pinguini. Aceste simpatici creaturi pot sari pana la 3 metri in aer atunci cand ies din apa, o abilitate care ii ajuta sa scape de pradatori.

Traditii insolite din intreaga lume

In Danemarca, o traditie neobisnuita pentru ziua de nastere a unei persoane necasatorite este aceea de a-i arunca cu scortisoara. Daca ai 25 de ani si inca nu esti casatorit, prietenii iti vor arunca cu scortisoara, iar la 30 de ani te asteapta aceeasi soarta, dar cu piper! In Scotia, nunta traditionala presupune "Blackening of the bride", unde mireasa si mirele sunt mazgaliti cu diverse substanțe lipicioase si apoi legati de un copac, totul pentru a alunga spiritelor rele.

Alimente cu istorii surprinzatoare

Cele mai citite articole

Sandvisul a fost inventat de un nobil englez pe nume John Montagu, al IV-lea Conte de Sandwich. Domnul Montagu avea obiceiul de a cere servitorilor sa-i aduca carne intre doua felii de paine pentru a nu-si intrerupe jocul de carti. Aceasta maniera de a manca a devenit rapid populara printre contemporanii lui. In Japonia, exista o supa numita "Shirako", care suna destul de inocent pana cand afli ca ingredientul principal este sperma de cod!

Recorduri bizare din Cartea Recordurilor

Recordurile mondiale pot fi fascinante, dar si amuzante. De exemplu, recordul pentru cel mai mare numar de persoane imbracate ca pinguini se ridica la 373 in Marea Britanie. Un alt record curios este detinut de Nick Stoeberl din SUA, care are cea mai lunga limba din lume, masurand 10.1 cm de la baza pana la varf. Lumea recordurilor este plina de astfel de curiozitati care mai de care mai insolite si amuzante.

Fenomene naturale uimitoare

Exista un lac roz in Australia, cunoscut sub numele de Lake Hillier. Culoarea sa neobisnuita se datoreaza prezentei unei bacterii care se hraneste cu sare. In Bolivia, Salar de Uyuni, cea mai mare salina din lume, creeaza un efect de oglinda perfecta pe timpul sezonului ploios, transformand intreaga zona intr-un peisaj spectaculos, care pare desprins din alta lume. Aceste fenomene naturale nu numai ca sunt uimitoare, dar aduc si un strop de magie pe Pamant.

Cele mai citite articole