Alegerea pijamalelor potrivite nopţilor călduroase de vară

Autor: Charmy
Alegerea pijamalelor potrivite nopţilor călduroase de vară, Charmy

Pijamalele te poartă cu gândul la confort şi relaxare, la serile în care te laşi purtată de oboseala plăcută instalată după o zi lungă, dar şi la dimineţile în care alegi să mai leneveşti puţin în pat sau să îţi serveşti micul dejun într-o ţinută comodă şi lejeră. Pijamaua devine astfel vedeta ţinutelor tale de noapte, piesa vestimentară care ar trebui să îţi asigure un somn plăcut, relaxant şi odihnitor, dar care să îţi ofere şi un look plăcut şi modern. Simple sau sofisticate, uni sau pline de culoare, în croieli discrete sau personalizate prin accesorizare, pijamalele se vor bucura întotdeauna de multă atenţie din partea ta, atunci când ţi le procuri. Pentru a fi sigură că vei face alegerea cea mai bună, este indicat să ţii cont de câteva recomandări.

Pijamalele se aleg în funcţie de sezon

În cazul oricărei piese vestimentare, indiferent dacă este de stradă sau de casă, principalul aspect de care vei ţine cont atunci când le procuri, este cel al sezonului în care le vei purta. Clima noastră te poartă prin zile şi nopţi atât reci şi friguroase, cât şi calde şi sufocante, astfel că şi hainele de casă ţi le vei alege după specificul temperaturilor cărora vrei să le faci faţă. Astfel, nopţile de vară te îmbie să îţi procuri pijamale cât mai subţiri şi simple, din texturi delicate şi răcoroase, în croieli comode, piese reduse ca dimensiune şi în nuanţe vesele. Pentru sezonul rece, atenţia se va îndrepta către piese mult mai ample, texturi groase şi accesorizări specifice, astfel că în raftul cu lenjerie intimă, vei avea două tipuri de pijamale.

Cum îţi alegi pijamalele pentru nopţile calde de vară?

Vara este sezonul culorilor energice, al imprimeurilor vesele şi al texturilor vaporoase şi delicate, acest aspect vizând chiar şi ţinutele de casă. Când îţi vei procura modelele de pijamale dama pentru nopţile călduroase, vei alege variantele scurte, formate din piese cât mai discrete, care permit pielii să respire şi susţin confortul termic. Nici design-ul nu va fi neglijat, încercând să descoperi întotdeauna culoarea, croiala şi accesorizarea care îţi plac cel mai mult şi care te avantajează. Paleta amplă de modele pusă la dispoziţie pe piaţa de specialitate, îţi va permite să alegi cu uşurinţă modelele care te vor avantaja cel mai mult şi care îţi vor oferi confort în timpul somnului.

Materialele şi texturile, un aspect important în sezonul cald

Pijamalele sunt piese vestimentare încadrate în categoria lenjeriei intime, astfel că este esenţial ca materialul din care sunt realizate să fie de cea mai bună calitate, să nu genereze reacţii alergice, în special în sezonul cald, atunci când transpiraţia va favoriza umiditatea la nivelul pielii, să ofere confort termic şi o bună ventilaţie. Astfel, bumbacul rămâne principala recomandare pentru nopţile calde, precum şi alte fibre naturale, atâta timp cât pielea ta le acceptă. Este foarte important să ştii ce texturi sunt agreate de piele, să speli pijamaua înainte de prima purtare, folosind detergenţi delicaţi, dar şi să o calci după fiecare spălare.

Alegerea pijamalelor potrivite nopţilor călduroase de vară, Charmy

Designul, croiala şi accesorizarea – detalii pentru confort ridicat

Cele mai citite articole

În sezonul cald, este recomandat ca pijamaua în care dormi să fie cât mai simplă. Accesorii precum buzunare, capse sau nasturi, pot crea disconfort pe timpul nopţii. În ceea ce priveşte cromatica, pijamaua va fi aleasă în funcţie de preferinţe, dar şi de starea pe care ţi-o generează o anumită culoare, precum şi de asortarea pe care doreşti să o realizezi cu lenjeria de pat sau cu halatul pe care îl porţi pe deasupra. Vei dormi cel mai bine în pijama într-o nuanţă liniştitoare, imprimată cu grafica preferată şi croită în forma care se va potrivi cel mai bine corpului tău. Dacă ai o siluetă tip măr, atunci vei evita pantalonaşii de pijama cu talie joasă, ci vei opta pentru un model cu talie înaltă, care îţi va oferi confort. Dacă silueta ta este tip pară sau atletică, pantalonii de pijama pot avea orice tip de croială, deoarece te vei simţi bine oricum. Fiind foarte cald, poţi opta pentru bluziţele de pijama tip tricou, însă croiala tip maiou sau top te va ajuta să te simţi mult mai relaxată în căldura nopţilor de vară. Vei avea grijă ca breteluţele bluziţelor şi elasticele din talie să nu fie prea strânse, pentru a nu te confrunta cu îngreunarea circulaţiei sanguine în timpul somnului.

Mărimea potrivită

Pijamaua trebuie să îţi ofere confort fizic, să nu strângă, dar nici să fie prea largă, cu atât mai mult în sezonul cald în care preferi hainele foarte comode. Relaxarea trebuie să fie resimţită la nivelul pielii şi al circulaţiei sângelui, astfel că măsura potrivită va fi cea cu puţin mai mare, comparativ cu numărul pe care îl porţi în mod normal. Cu o astfel de măsură, atât fizic, cât şi psihic, te vei simţi relaxată şi eliberată de toate grijile de peste zi, bucurându-te de un somn plăcut, liniştit şi reconfortant.

Creează-ţi un look practic şi comod!

Chiar dacă este vară şi temperaturile sunt ridicate, vrei ca ţinuta ta casnică să fie una modernă şi practică. Odată îmbrăcată pijamaua preferată, îţi poţi completa ţinuta într-un mod inspirat, cu un model din categoria halate de baie, potrivit atât ca textură, cât şi ca design şi cromatică. Vei obţine astfel un look plăcut şi modern, potrivit serilor de vară în care alegi să leneveşti pe canapeaua din sufragerie, sau dimineţilor lungi în care preferi să îţi serveşti cafeaua în pijamaua peste care porţi halatul comod de baie. Din bumbac sau satin, simple sau accesorizate cu broderii şi cordoane practice, imprimate sau uni, halatele pot constitui elementul care va cadra cel mai bine alături de pijamaua preferată.

Fii provocatoare în nopţile calde de vară!

Dacă vrei să îţi creezi o ţinută surprinzătoare şi provocatoare pentru nopţile fierbinţi de vară, atunci pijamalele pe care le porţi pot deveni aliatul tău. Vrei să renunţi la pantalonaşii confortabili din bumbac şi la tricouaşul de dormit, în favoarea unei pijamale mult mai îndrăzneţe, care să îţi scoată în evidenţă feminitatea şi farmecul, atunci alege pentru nopţile de vară texturile sofisticate, croielile surprinzătoare, accesorizarea inedită şi culorile îndrăzneţe. Surprinde-ţi partenerul cu o atitudine provocatoare, alegând să porţi pijamale satin moderne şi incitante. Seturile satinate formate din pantalonaşi scurţi şi topuri accesorizate cu dantele şi broderii, vor îţi vor oferi un plus de feminitate şi stil, făcându-te irezistibilă. Simte-te bine purtând culoarea preferată, de la roşu sau negru, până la roz, crem, albastru şi verde, fără a uita să porţi pe deasupra halatul din satin care se va potrivi cel mai bine look-ului tău. Cu această ţinută, nopţile fierbinţi de vară pot deveni de neuitat.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil