Cum alegem un vas de toaletă?

Autor: Charmy
Cum alegem un vas de toaletă?, Charmy

De multe ori nu acordăm toată importanța pe care o merită toaleta din baie, nu ne dăm seama de influența pe care o are asupra sănătății noastre.

Există, conform celor ce lucrează în branșa obiectelor sanitare, anumite „reguli de aur“ pentru a alege obiecte sanitare din această categorie care să fie optime pentru un anumit tip de baie sau altul.

Deși se pare că toaletele s-au schimbat destul de puțin în ultimele decenii, deoarece de multe ori sunt realizate chiar din aceleași materiale ca odinioară, este evident că există și anumite diferențe în fabricarea noilor modele: acestea înglobează o cantitate imensă de tehnologie, mai ales în ceea ce privește partea de rezervoare wc.

Pe lângă îmbunătățirile din domeniul confortului oferit utilizatorilor și diferitele posibilități de design, există deja opțiuni wow pe piață și pentru români. Iar surprizele vor fi tot mai mari în viitorul apropiat: s-au creat deja în lume vase de toaletă care redau piesele muzicale favorite, vase de wc ce se încălzesc și care încorporează jeturi de apă etc.

Cum alegem un vas de toaletă?, Charmy

Cu titlul de noutate absolută, cercetările privind aceste obiecte sanitare merg spre fabricarea unor toalete conectate la Internet, ai căror senzori bazați pe inteligența artificială pot detecta semnele timpurii ale unor boli și pot ajuta oamenii chiar să gestioneze afecțiuni cronice, precum ar fi diabetul.

Durabilitatea rămâne totuși calitatea cea mai importantă pe care trebuie să o aibă un vas de wc bun.

În privința consumului de apă, trebuie spus că într-o toaletă actuală se folosesc acum aproximativ 10 – 15 litri de apă potabilă. Per total, toaleta e responsabilă de aproximativ 30% din apa consumată lunar utilizată într-o locuință. Există deja mai multe modele care încearcă să își sporească eficiența operațională, oferind o curățare maximă cu o utilizare minimă a apei.

Există 3 tipuri principale de toalete pe piață:

1. Cu supapă de spălare

Este cel mai popular și mai ieftin tip de vas de toaletă, dar și cel care consumă cea mai mare cantitate de apă la fiecare spălare, deoarece acesta iese cu cea mai mare presiune și cel mai mult volum. Deoarece sistemul de spălare este instalat pe perete, ocupă mai puțin spațiu, ceea ce poate fi decisiv pentru băile mici.

2. Cu un rezervor atașat

Cele mai citite articole

Cu o instalare mai simplă, acest modele de vas de toaletă consumă de obicei mai puțină apă. Acest model are un rezervor care distribuie un volum redus de apă la fiecare descărcare, de aceea devine tot mai solicitat de către clienți.

3. Cu sistem vidat

Acesta este un sistem de toaletă este mai scump, dar necesită foarte puțină apă la fiecare descărcare. Sistemul de presiune este acela care face diferența.

Sfaturi cheie pentru alegerea toaletei

Iată câteva dintre cele mai relevante recomandări făcute de specialiști în continuare.

Când vrei să comanzi o toaletă nouă fii atent la:

1. Rezistență și durabilitate. O astfel de piesă sanitară este o achiziție făcută mai rar într-o locuință, de aceea trebuie ca să aibă o calitate cât mai bună.

Prin urmare, toaleta trebuie să fie un produs cu un ciclu de viață lung și să fie realizată din materiale foarte rezistente. În acest caz, este mai bine să se aleagă calitatea înainte de orice altceva. Ea va face ca produsul să dureze mai mult fără probleme. În plus, este important să se ia în considerare garanțiile și certificările producătorului.

2. Finisaje. În funcție de stilul băii în care va fi instalată toaleta, este bine a se lua în considerare fie un produs cu un finisaj mat, fie unul mai pronunțat satinat. Tendințe precum minimalismul structural evidențiază modul în care finisajele fiecărui obiect sanitar au o mare relevanță, deoarece produsele în sine vor decora spațiul băii plăcut sau nu.

3. Culoare. Deși albul este cel mai popular, există spre comercializare toalete într-o mare varietate de culori. Orice nuanță poate funcționa bine dacă este gândite împreună cu restul proiectului de amenajare a băii respective.

4. Dimensiuni. Înălțimea și lățimea unei toalete vor depinde de utilizatorul final. Se recomandă să se ia în considerare o lungime minimă de 70 cm și o înălțime de aproximativ 40 cm, asigurându-se astfel un confort mai mare atunci când se folosește toaleta. În mod ideal, trebuie să existe un spațiu de cel puțin 60 de centimetri în fața toaletei.

După cum se vede, alegerea unui vas de toaletă este o decizie care trebuie luată cu mare atenție, luând în considerare aspecte precum calitatea materialului, nu doar fiabilitatea mărcii, tehnologia încorporată, economia de apă și, desigur, designul. Este vital ca acesta să se potrivească cu și restul de obiecte și accesorii sanitare existente în baie.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil