Jucăriile educative: ce sunt acestea și de ce merită să le cumperi pentru copiii tăi?

Autor: Charmy
Jucăriile educative: ce sunt acestea și de ce merită să le cumperi pentru copiii tăi?, Charmy

Te gândești să cumperi jucării educative pentru copilul tău? Care dintre ele sunt potrivite și care vor avea de fapt un impact pozitiv asupra dezvoltării unui copil mic? Iată câteva sfaturi importante de luat în considerare atunci când alegi jucării educaționale. Știi cum îți pot afecta bebelușul?

Jucării educative: ce sunt acestea?

Uneori, eticheta de jucării educaționale este atribuită produselor specifice ale companiilor de jucării – urși de pluș colorate, vorbitoare sau seturi de lux. Cu toate acestea, o jucărie educativă poate fi altceva, deoarece ele sunt cele care susțin dezvoltarea unui copil, îi ajută să dobândească noi abilități, să le trezească interesul și să îi încurajeze să exploreze lumea. O placă de desen și creioane la un preț similar sunt, de asemenea, jucării educaționale, deoarece nimic nu dezvoltă mai bine abilitățile de scriere și imaginația. Cu acestea, copilul nu se pregătește pentru scris, doar se joacă cu desenul și pictura.

În mintea multor părinți, cuvintele „jucării educative” și „scump” merg mână în mână, dar nu este întotdeauna cazul, pentru că dacă te uiți la modul în care un anumit joc poate dezvolta competențele unui copil, perspectiva se schimbă.

Jucăriile educaționale au impact asupra dezvoltării copiilor?

Blocuri, articole pentru desen și pictură, puzzle-uri, covoare interactive, bile, diverse jocuri de masă sunt toate jucării educative. Cum îl sprijină pe copil? Ele predau coordonarea mâinii-ochi și imaginația spațială. Sprijină imaginația, concentrarea atenției, ajută la dezvoltarea gândirii logice și a raționamentului. Datorită jocului împreună cu utilizarea jucăriilor educaționale, copilul mic cunoaște din ce în ce mai multe zone interesante ale vieții.

Cele mai citite articole

Va fi interesant pentru un copil – zornăituri, cutii, rogojini colorate. Pentru un preșcolar, cele mai interesante sunt diverse blocuri, puzzle-uri, dar și articole realizate cu utilizarea produselor alimentare. Orice joc senzorial – cu nisip kinetic, plastilină, lut de modelat va afecta, de asemenea, pozitiv diferențierea senzațiilor tactile și a abilităților manuale ale copilului.

Ce trebuie să cauți atunci când cumperi o jucărie?

Înainte de a cumpăra o jucărie, merită să te gândești dacă este adecvată vârstei și sigură pentru copil. Materialele din care sunt fabricate jucăriile nu sunt întotdeauna prietenoase cu pielea. De asemenea, este important ca elementele să nu se poată desprinde de jucărie și să provoace sufocare.

Cel mai adesea, jucăriile sunt fabricate din plastic, adică clorură de polivinil (PVC), la care pot fi adăugați ftalați pentru a înmuia materia primă. Cu toate acestea, în timpul utilizării, acestea se pot desprinde, ceea ce prezintă riscul de otrăvire atunci când un copil scapă jucăria și înghite microparticule din substanță.

Metalele grele precum plumbul, arsenicul, cadmiul sau mercurul sunt, de asemenea, periculoase, întrucât perturbă activitatea multor sisteme din corpul uman, în special sistemul nervos.

Există multe idei pentru jucării educaționale la domiciliu și modalități interesante de a petrece timpul. Nu uita doar să nu-i lași pe cei mici cu obiecte mici, pe care le poate înghiți și chiar mai bine să te joci împreună cu copilul tău, pentru a evita aceste riscuri.

Cele mai citite articole